Římský hrnec

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník handula02
634 příspěvků 10.10.06 18:34
Římský hrnec

Prosím labužníci, zkoušel někdo uvařit tzv. francouzské brambory v římském hrnci??

Reakce:
 
Machnacanka
194 příspěvků 10.10.06 20:09
Francúzské zemiaky

Ano, robila som, kým som neprišla na to, že mi lepšie vyhovujú z mikrovlnky. Do namočeného rímskeho hrnca na spodok troška oleja, alebo masla, masti… podľa chuti, potom surové zemiaky, soľ event.koreniny podľa chuti, na drobno cibulu, salám, ja používam točenú, alebo dietny, vajíčka na plátky… posledná vrstva sú zemiaky. Dám na 1 hodinu do studenej trúby a pri 180-200°C pečiem zakryté. Potom odokryjem, zalejem so smotanou v ktorej som rozšľahala 1 vajce a dám zapiecť ešte na 1/2 hodinu. Pred koncom posypem strúhaným syrom a keď zozlatne je hotovo.
A v mikrovlnke to robím v podstate rovnako, iba za kratší čas a neodkrývam, robím zavreté až do konca.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 11.10.06 05:43
...

machnacanko, dekuji za radu, určitě to zkusím.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz