Recepty k ohni (na ohni?)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Medjo
145 příspěvků 25.06.11 18:12
Recepty k ohni (na ohni?)

Budeme mít celou dovču k dispozici ohniště a dřevo, čili hledám osvědčené recepty, které budu moci použít jako večeře.
Samozřejmě mě napadly buřty, chleba, brambory v popelu a zelenina či ovoce v alobalu. Ale nevíte o něčem dalším, co bychom měli vyzkoušet?
Pečené brambory jsem nikdy nedělala :-? , co mám dodržet, aby byly jedlé?

Reakce:
 
bocianka
528 příspěvků 26.06.11 17:58

Zkus tohle
http://www.grilovani-barbecue.com

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.06.11 19:06
Brambory

pečený, lahůdka sama. Zahrábnout do žhavého popela a klidně se veselit dál. Jediné důležité je pamatovat si kde jsou :lol: a taky že musí být v popelu = zahrabané. Jinak shoří. Po vyndání z nich sĺoupnout to spálené a uvnitř je pak lahůdka děsivá. :-P
Bocianko děkuju za link k nám, už to tam nemusím dávat já a chlubit se. :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.06.11 23:03

Když jsme ještě kempovávali v divočině, často jsme si dělali steak zabalený v alobalu.
Přidali jsme k tomu co bylo. Cibuli, česnek, brambory, rajčata, ananas atd…
Doporučuji použít dva plátky alobalu. Vše pevně uzavřít a dát do horkého popelu.
Pozor, nenechat to tam dlouho, jinak z toho budou „uhelky“.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.06.11 11:07

Zkus tohle…tenhle recept nezklame :-)
http://www.labuznik.com/…nzacni-gril/

 
bocianka
528 příspěvků 27.06.11 12:51
Drobku,

jaképak chlubení. Komu čest, tomu čest. Máš senzační stránky.

 
Medjo
145 příspěvků 05.07.11 06:03
Na klacku?

Koukám, že jsem se vyjádřila příliš široce. Alobal povezu, ale nebudu mít rošt, ani lednici ani nic podobného, jen dřevo a klacky na opékání z lesa - za okrajem civilizace. A nechcijezdit každý den do supermarketu:) Hledám potraviny, které nabalím s sebou, týden přežijí na čerstvém vzduchu a na klacku si je „ohřeju“. Prý se dá opékat kukuřice, jablko a dobré je namotané listové těsto (které tímto diskvalifikuji, neb vyžaduje lednici:).

 
di
2451 příspěvků 05.07.11 08:34

Medjo: zkuste mrknout k Mlsné kočce, ona často něco na ohni připravuje, třeba se Vám bude nějaký recept hodit.
http://mlsnakocka.blog.cz/, rubrika „Vaříme pod širákem“ i jiné.

 
esmeralda
4813 příspěvků 05.07.11 09:59

Medjo, jestli chceš aby ti maso vydrželo, musíš z něho odčerpat veškerý vzduch. Této metodě se říká Cryovac. Ve slovníku jsem bohužel překlad do češtiny nenašla.
Je na to třeba speciální přístroj. Zde to dělají někteří řezníci přímo na zakázku. Maso takto připravené vydrží i několik týdnů.

 
 
 
 
Medjo
145 příspěvků 01.08.11 13:15
Díky

Děkuji všem za tipy, nejvíc mě dostaly buchty na ohni:)
Pečené brambory nám chutnaly a zjistili jsme, že existuje několik cest, jak je vykouzlit. Dětem nejvíce šmakovaly zabalené v alobalu, nám ty pouze položené na okraj ohniště, abychom si je pěkně otáčeli a kontrolovali kvalitu kůrčičky. Ale největší úspěch měla pečená kukuřice a jablíčka, ta jsme dělali každý den a chodili si i sousedé.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz