Budeme mít celou dovču k dispozici ohniště a dřevo, čili hledám
osvědčené recepty, které budu moci použít jako večeře.
Samozřejmě mě napadly buřty, chleba, brambory v popelu a zelenina či ovoce
v alobalu. Ale nevíte o něčem dalším, co bychom měli vyzkoušet?
Pečené brambory jsem nikdy nedělala , co mám dodržet, aby byly jedlé?
Recepty k ohni (na ohni?)
pečený, lahůdka sama. Zahrábnout do žhavého popela a klidně se veselit
dál. Jediné důležité je pamatovat si kde jsou a taky že musí být v popelu = zahrabané.
Jinak shoří. Po vyndání z nich sĺoupnout to spálené a uvnitř je pak
lahůdka děsivá.
Bocianko děkuju za link k nám, už to tam nemusím dávat já a chlubit
se.
Když jsme ještě kempovávali v divočině, často jsme si dělali steak
zabalený v alobalu.
Přidali jsme k tomu co bylo. Cibuli, česnek, brambory, rajčata, ananas
atd…
Doporučuji použít dva plátky alobalu. Vše pevně uzavřít a dát do
horkého popelu.
Pozor, nenechat to tam dlouho, jinak z toho budou „uhelky“.
Koukám, že jsem se vyjádřila příliš široce. Alobal povezu, ale nebudu mít rošt, ani lednici ani nic podobného, jen dřevo a klacky na opékání z lesa - za okrajem civilizace. A nechcijezdit každý den do supermarketu:) Hledám potraviny, které nabalím s sebou, týden přežijí na čerstvém vzduchu a na klacku si je „ohřeju“. Prý se dá opékat kukuřice, jablko a dobré je namotané listové těsto (které tímto diskvalifikuji, neb vyžaduje lednici:).
Medjo: zkuste mrknout k Mlsné kočce, ona často něco na ohni připravuje,
třeba se Vám bude nějaký recept hodit.
http://mlsnakocka.blog.cz/, rubrika
„Vaříme pod širákem“ i jiné.
Medjo, jestli chceš aby ti maso vydrželo, musíš z něho odčerpat
veškerý vzduch. Této metodě se říká Cryovac. Ve slovníku jsem bohužel
překlad do češtiny nenašla.
Je na to třeba speciální přístroj. Zde to dělají někteří řezníci
přímo na zakázku. Maso takto připravené vydrží i několik týdnů.
Děkuji všem za tipy, nejvíc mě dostaly buchty na ohni:)
Pečené brambory nám chutnaly a zjistili jsme, že existuje několik cest, jak
je vykouzlit. Dětem nejvíce šmakovaly zabalené v alobalu, nám ty pouze
položené na okraj ohniště, abychom si je pěkně otáčeli a kontrolovali
kvalitu kůrčičky. Ale největší úspěch měla pečená kukuřice a
jablíčka, ta jsme dělali každý den a chodili si i sousedé.