Recept na steak "Šaljapin"

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 01.06.06 18:38
Recept na steak "Šaljapin"

Zna nekdo pripravu tohoto steaku? Dekuji predem.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 01.06.06 23:02
Airan,

zatím jsem jen našla, že se jedná o „exotický“ řízek s cibulí podávaný v tokijském Imperiále…budu zkoušet něco zjistit a třeba se ozve někdo další, kdo bude vědět víc. ;o)

 
Alis
2617 příspěvků 02.06.06 11:11
...

V rtestauraci Století zase podávají Šaljapina jako „vepřové medailonky s křenovou omáčkou a mandlemi“ Tak nevím.....

 
penda
4752 příspěvků 02.06.06 11:40
Alis,

taky jsem to našla, mají tam ty šaljapiny hned tři, ale to není o tom, že se podle nich to jídlo jmenuje, ale o tom, co rádi pojídali…;o))

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.06.06 12:21
Recept na steak Šaljapin - Airan

Steak Chaliapin je tenký Sirloin steak (obrázek je dole) na kterém je navršena nasekaná osmažená cibule a omáčka Bordelaise (Francouzská omáčka z červeného vína, hovězího vývaru, morku, šalotek, petržela a jiných bylinek).
Japonská verze uvádí steak s Togarashi octem a Ponzu.Togarashi ocet je ocet okořeněný čínskými chilli papričkami, kůrou z pomeranče, mořskými řasami, makovými a sezamovými semínky.
Ponzu je omáčka s citrusovým základem, mirin (japonské víno na vaření), rýžovým octem, mořskými řasami a Katsuobushi vločky (sušené vločky z tuňáka).

Japonci mají rádi steak prorostlý. Říká se tomu „marbled“, neboli mramorovaný.

 
penda
4752 příspěvků 02.06.06 12:33
Airan,

ta Esme je prostě zlatíčko. Já včera už jen zjistila, že bych někde na japonském serveru i našla recept, jen jsem neměla tušení, jak to napsat do vyhledavače a Esme mi takhle pomohla! ;o))
Tak ten slíbený recept: Steak au Chaliapin . Jen nevím, zda Ti k něčemu bude…;o))))

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.06.06 13:15
Recept na steak

nebudete tomu věřit.
Podívala jsem se na překlad odkazu co vložila Vladka z japonštiny do angličtiny a takovou hrůzu jste neviděly. Japonci si totiž pletou holínky a hodinky. Vždyť se to obojí natahuje.
Kdybyste náhodou narazily na recept v opravdové angličtině, ráda ho přeložím.

 
Alis
2617 příspěvků 02.06.06 19:03
Vladko,

máš pravdu, v této restauraci zřejmě se slavnými jmény kouzlí bez určitých vžitých pravidel. Hledala jsem také na mnohých stránkách, zatím neúspěšně. Pověsila jsem dotaz na jeden německý server o vaření, třeba se někdo najde, kdo nám recept napíše :-)

 
penda
4752 příspěvků 02.06.06 21:42
Hahaha,

alis, já zase napsala na nějaký anglický server sítě hotelů, kde onen steak nabízí ve svém menu a požádala je o recept…to jsem zvědavá, zda se nám někdo ozve. ;o))

 
penda
4752 příspěvků 03.06.06 11:11
Tak mi odpověděli ...

to, co už jsem zjistila sama, že se jedná o specialitu tokijského hotelu Imperial a ať se obrátím na ně. Jenže oni nemají na stránkách ani on-line formulář na odesílání mailů ani mailovou adresu, tak pokud mi habáně nepoklepe na čelo, že jsem cvok a odešle jim fax, možná, že se k receptu i dopídím. ;o))

 
airan
652 příspěvků 03.06.06 16:33
Dekuji vsem

za ochotu poradit. Esmeralda, dk za preklad. Myslim, ze to s tou cobulku a francouzkou omacku zvladnu . Ptala jsem se znameho (ktereho jsme pozvavali na navsteve) co mam uvarit a ten sibal si rekl o steak Saljapin Bude strasne prekvapeny at to bude jist doslova

 
penda
4752 příspěvků 03.06.06 16:39
Hahahaha,

a habáně se se mnou v:,–(ilo o to, že „sežere“ vlastní boty, když mi odpoví, tak jsem mu slíbila, že mu je připravím na červeném víně… ;o))) Tak, airan, drž pěsti, ať se z Tokia ozvou. ;o)

 
airan
652 příspěvků 03.06.06 18:25
teda...Vladko,

budu drzet palce i u nohou Dej urcite vedet jak dopadli Habanove boty!

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.06.06 09:39
Recept na steak

přidala jsem pro tebe na Labužníka recept na omáčku Bordelaise.
Příjemné vaření. :-))))

 
penda
4752 příspěvků 09.06.06 16:13
Z Tokia ...

mi odpověděli, dokonce jsem si i s jejich obchodním ředitelem vyměnila pár mailů, ale recept nerozkryjí, s tím se dalo počítat. Ačkoli jsem se zavázala, že ho třetí straně neposkytnu a s airan se domluvila, že bych jí recept předala mailem, nedají ho z ruky. Nabídla jsem jim výměnou receptury na české speciality, ale nemají zájem. Škoda, jedinou možností je rozjet se do Tokia a „Šaljapina“ ochutnat přímo od zdroje. ;o)
A Habáně už vybírá boty, prý s nějakým pěkným jazykem… ;o)))

 
airan
652 příspěvků 09.06.06 18:50
Vladko, diky za namahu, za pokus to stalo:-)

I tak je to dost, ze ti odpovedeli Ale i to co jsem ja vytvorila bez originalniho receptu nebylo vubec, ale vubec spatne Preji tobe a Habanovi hezky den (dofam, ze ma boty z kuze, po tydnu vareni treba bude jedle)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz