Prosím - vlastníte někdo recept na velikonoční plecovník? - jedná se o těsto (není myslím kynuté, ale jen s práškem do pečiva), do kterého se zabalí točený salám nebo uzené a uzené… a upeče se. Po upečení to vypadá jako menší veka, ale uvnitř je ta náplň… Baští se studené. Peče /či peklo/ se to hodně na Moravě o Velikonocích. Díky předem za infa!
Recept na PLECOVNÍK ?
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
a Jaroslav Vašák v Regionálních pokrmech ...
… z Čech, Moravy a Slezska od A (Adamov) do Ž (Žďár) … píše:
Do chlebového těsta se vloží syrové uzené maso, které upečeme společně
jako bochník chleba. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme
s kyselou okurkou nebo rajčetem.
Super, díky!
je to ta „šoldra“ [já si říkala, že by na labužníku chyběl
nějaký recept?:] mno, u babičky v Beskydech si to tehdy prostě nazvali
jinak. Bezva, na velikonoce to zkusím - je to fakt moc dobrý! škoda jen, že
je to z kynutého těsta - to bude bojovka. aspoň bude legra:)
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
