Ahojte labužníci, prosím, nezná někdo z vás recept na zavařované okurky ne obyčejný (i když obyčejný asi ani neexistuje ), ale s celou skořicí. Takové okurky jsem jedla u přátel a byl to pro mě - jako pro milovnici skořice - nezapomenutelný zážitek.
Recept na okurkový nálev
Teda, vlastně ono je tam obojí, ale proč se tam dává cukr i sacharin? Proč ne jen cukr? Možná kvůli energetické hodnotě…
A abych řekla pravdu, tak jsem si myslela, že sacharin je umělé
sladidlo, ale tohle nechápu, mohl by mi to někdo vysvětlit? Díky.
9 tablet sacharin balení T1,T2,T5 nebo
11 tablet sacharin balení T3, T4 nebo 0,155 g krystalický sacharin 450+.
Příliš mi to připomíná chemii a matematiku…
já dávám do svého nálevu obyčejný sacharin, který si můj chlap dává do kafe, ač jsem původním povoláním chemik, nikdy mne nenapadlo rozlišovat jeho složení… a mimochodem okurky v tomto nálevu všem chutnají :
1 l octa
3 l vody
300 g cukru
30 g soli
25 kuliček nového koření
25 kuliček pepře
5 velkých bobkových listů
1/2 lžičky tymiánu
35 kuliček sacharinu
Vše svaříme a necháme nejlépe do duhého dne odležet. Pokud chceš mít nálev se skořicí, pak ji přidáme do hotového nálevu a necháme ji tam louhovat. Pak nálev přecedím, neboť mě tam to koření vadí, ale nemusíš, jenom tu skořici bych doporučovala vyndat, aby pak okurky nebyly příliš aromatické právě po ní.
Nálev s tymiánem jsem snad ještě neviděla… ,ale to neva, jelikož
tymián taky miluju…
Díky za recept.
…sacharin nikdy nechutná stejně jako cukr, i když sladí. U receptů, které si dělají ambice na pravý znojemský nálev, se většinou používá obého v jakémsi pomyslném poměru 1:1 (a chuť je opravdu zajímavější, než když sladíš obyč. cukrem).
Vloni mě napadlo takový ten ala znojemský recept vylepšit o tymián a musím se přiznat, že takto okořeněné okurky mi nechutnaly. Nechutnaly mi až do okamžiku, kdy jsem si je dal ke knedlíku s vejcem - v tomto spojení mi to přišlo neskutečně skvělé.
Přeji hodně zdaru při experimentování a doufám, že se podělíš o své zkušenosti se skořicí…:-)))
se podle mne dává do nálevu proto ( v kombinaci s cukrem), protože jsou křupavější. Asi je to menším množstvím cukru, ale to fakt nevím jistě, jak to funguje.
Tento recept je osvědčený, používám jej už mnoho let a všem
zájemcům stále rozdávám.
1,5 l vody, 0,5 l obyčejného octa, 60 g soli a 26 tablet cukerinu -
nerozlišuji jej, užívám ten nejlevnější.
Množství stačí asi na 8 sklenic 0,7 l. Sterilizace 15 min při
85 stupních.
Znojemské okurky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 kg nakladaček, 3 cibule na kolečka, 4 mrkve na kolečka, kopr, křen (nemusí být, ale dá jim super chuť). Nálev: 3 l vody, 1 a 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 42 koleček umělého sladidla, 15 dkg soli, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 6 kusů bobkového listu, 1/2 polévkové lž. hořčičného semínka, 1/4 pol.lž. nového koření a 1/4 pol.lž. pepře.
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakladačky umyjeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše
naložíme do sklenic.
Nálev se povaří 5 minut. Vychladlým zalijeme okurky (ty pepře a skořice
necháme v nálevu) a sterilujeme 15 min při 75 st. celsia.
Jsou naprosto úúúúúúúúúžasné.
tento recept. Je sice bez skořice, ale klidně by se dala přidat podle chuti. Postup je stejný, jako vložila Vladka, až na to, že se nevaří nálev, ale přímo do sklenice přijde i sůl, ocet, cukr, sacharin a dolije se vodou rovnou z vodovodu. Je to šikovné pro zahrádkáře, kteří sklízejí postupně menší množství. Žádný nálev nezbyde, je to rychlejší. Pokud má někdo zájem, napíšu celý recept.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
