Raklet nebo raclette gril

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DanaJ
1136 příspěvků 13.08.15 00:22
Raklet nebo raclette gril

Mám doma nově raklet gril. Je to elektrický gril s kamenem, na kterém se dá pravděpodobně klasicky grilovat, a pod ten kámen se daj zasunout mističky na raclette. Zajímalo by mě, kdo ho máte, co vůbec na tom děláte. Vlastně co všechno se na něm dá dělat nahoře na tom kamenu a co dole. Nahoru bych asi dala maso, houby, zeleninu, ovoce…nebo třeba i nějaké placky (třeba jako bramborové, co se pečou bez tuku)? A co dolů do těch mističek dáváte (pochopilaj sem, že cokoliv, co se dá se sýrem? :? Nebo co uděláte nahoře, to dáte dolů a šup na to sýr? Já jen abych to nezmařila. :think:

Příspěvek upraven 15.08.15 v 23:04


Reklama


Reklama

Reakce:
 
goralka
271 příspěvků 14.08.15 23:14

Pozri si obrázky na google

 
DanaJ
1136 příspěvků 15.08.15 23:03

Tenhle dotaz jsem sesmolila na základě zkouknutejch obrázků na google. Mě spíš zajímazí zkušenosti a finty při užití v praxi. My totiž nejíme moc maso, manžel vůbec. Gril mám od rodičů. Dělali na něm dvakrát maso a už ho nepoužívají. Nějaká brožurka s receptama u toho není. Řeším jestli se tam daj udělat nějaký placky a co všechno můžu dát dolů. Jde mi o to, že když už to nažhavím, tak abych to využila celý. A né jen dala nahoru flák masa a pár cuket a konec. Mno a když dám dolů zeleninu a posypu sýrem, tak budem přesejrovaný. :) Nebo co aspoň dáváte dolů? Nebo tám můžu dát i vejce syrový? :think:

 
goralka
271 příspěvků 17.08.15 00:54

Nuž v tom ti veru neporadím, máme bez kameňa, len s vrúbkovanou platňou a na ňu dávame menšie zemiaky varené v šupke, dole na panvičkách syr, u nás je to zimné pohostenie. Syr sa zvykne na panvičku prilepiť a môj zlepšovák je dať najprv plátok výbornej domácej prerastanej slaniny a až potom syr a všetci si pochvaľujú.

 
DanaJ
1136 příspěvků 19.08.15 23:55

A jak se to rychle dole dělá? Je to rozpálené jak ten kámen? Nebo se to tak „ledabile“ ohřívá od toho kamene? :oops:

 
birkana
1671 příspěvků 20.08.15 11:37

@DanaJ, grily asi budou různé výkonem i konstrukcí. Já bych na tvém místě pozvolna vyzkoušela na pánvičce nějaký „obyčejnější“ sýr, kdy se taví, jak a kdy začínají bublat okraje atd. Nahoře i dole. Pak třeba i ty placky a vejce. Uvidíš, že tě experimentování začne bavit a možná objevíš spoustu nových možností. Chce to zkoušet, pozorovat, ochutnávat :mavam:. Jako když jsme se kdysi učili/y s mikrovlnkou; také k tomu zpočátku žádné kuchařky nebyly :think:.

Edit: překlep


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz