Rajcatovy zaklad

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jandula
41 příspěvků 01.08.03 14:12
Rajcatovy zaklad

Ahoj,rada bych si zakonzervovala rajcatove pyre na pizzy, testoviny apod. Nasla jsem tady jenom zamrazene recepty. Pomuzete mi? Diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
tatanka
73 příspěvků 30.01.04 09:50
Jednoduchý rajčatový protlak

Rajská nahrubo nakrájet, dát do kastrolu a v troubě péct při asi 150-170 stC.Možno přidat i něco málo cibule, já to dělám bez ní, jen s troškou soli. Peče se tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny. Pak propasírovat přes sítko, horké dávat do skleniček pod víčko, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Výborné na pizzu, omáčku, polévku.

 
tatanka
73 příspěvků 30.01.04 09:50
Jednoduchý rajčatový protlak

Rajská nahrubo nakrájet, dát do kastrolu a v troubě péct při asi 150-170 stC.Možno přidat i něco málo cibule, já to dělám bez ní, jen s troškou soli. Peče se tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny. Pak propasírovat přes sítko, horké dávat do skleniček pod víčko, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Výborné na pizzu, omáčku, polévku.

 
Jandula
41 příspěvků 02.02.04 15:46
Pepicku,

to je zajimavy, ja tenhle prispevek nepsala, jenom jsem si ho v patek cetla. Je v tom nakej „gulas“

 
Jandula
41 příspěvků 02.02.04 15:48
Pepicku

jezisi promin, to je prispevek ze srpna lonskyho roku! Tak to jo, to jsem asi psala ja, jenom si to nepamatuju! Tatarka odpovedela az ted. PARDOOOON! P. S. ale vlastnorucne udelane pyre mam jeste ve spizi!

 
luba
185 příspěvků 03.02.04 08:17
Rajčinové pyré prichutené

Ahoj, diskutéri, chcem prispieť svojou troškou do mlyna. Ja robím pyré už dochutené tak, že sa dá rovno použiť bez ďalšej prípravy: Rajčiny nakrojím na vrchnej strane do kríža, vhodím do vriacej vody, hneď vyberiem, schladím. Olúpem a rukou vytlačím zrnká a šťavu (nevylievať, keď sa precedí cez sitko, je výborná na pitie alebo polievku). Na olivovom oleji udusím do sklovita 2 veľké cibule a 1 celú hlávku cestnaku POKRÁJANÉHO na jemné plátky. Pridám asi 2 kg rajčín (čistá váha po predošlej úprave). Dusím v širokom kastróle, aby sa vyparilo čo najviac vody. Prisolím, pridám mleté biele korenie, trochu oregana a veľké množstvo čerstvých bazalkových listov potrhaných na väčšie kúsky. Už ďalej nevarím, naplním do menších fliaš s otáčacím viečkom, preklopím hore dnom a po 10 minútach otočím naspäť. Hodí sa na potretie pizzového cesta, na cestoviny, na prichutenie akéhokoľvek duseného mäsa, ale so studeným pečeným mäsom a s pridaním trošky červeného vína je fajn ako studený šalát (bulharský).
Srdečne zdraví Ľuba


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz