Ahoj,rada bych si zakonzervovala rajcatove pyre na pizzy, testoviny apod. Nasla jsem tady jenom zamrazene recepty. Pomuzete mi? Diky
Rajcatovy zaklad
Rajská nahrubo nakrájet, dát do kastrolu a v troubě péct při asi 150-170 stC.Možno přidat i něco málo cibule, já to dělám bez ní, jen s troškou soli. Peče se tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny. Pak propasírovat přes sítko, horké dávat do skleniček pod víčko, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Výborné na pizzu, omáčku, polévku.
Rajská nahrubo nakrájet, dát do kastrolu a v troubě péct při asi 150-170 stC.Možno přidat i něco málo cibule, já to dělám bez ní, jen s troškou soli. Peče se tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny. Pak propasírovat přes sítko, horké dávat do skleniček pod víčko, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Výborné na pizzu, omáčku, polévku.
to je zajimavy, ja tenhle prispevek nepsala, jenom jsem si ho v patek cetla. Je v tom nakej „gulas“
jezisi promin, to je prispevek ze srpna lonskyho roku! Tak to jo, to jsem asi psala ja, jenom si to nepamatuju! Tatarka odpovedela az ted. PARDOOOON! P. S. ale vlastnorucne udelane pyre mam jeste ve spizi!
Ahoj, diskutéri, chcem prispieť svojou troškou do mlyna. Ja robím pyré
už dochutené tak, že sa dá rovno použiť bez ďalšej prípravy: Rajčiny
nakrojím na vrchnej strane do kríža, vhodím do vriacej vody, hneď vyberiem,
schladím. Olúpem a rukou vytlačím zrnká a šťavu (nevylievať, keď sa
precedí cez sitko, je výborná na pitie alebo polievku). Na olivovom oleji
udusím do sklovita 2 veľké cibule a 1 celú hlávku cestnaku POKRÁJANÉHO
na jemné plátky. Pridám asi 2 kg rajčín (čistá váha po predošlej
úprave). Dusím v širokom kastróle, aby sa vyparilo čo najviac vody.
Prisolím, pridám mleté biele korenie, trochu oregana a veľké množstvo
čerstvých bazalkových listov potrhaných na väčšie kúsky. Už ďalej
nevarím, naplním do menších fliaš s otáčacím viečkom, preklopím hore
dnom a po 10 minútach otočím naspäť. Hodí sa na potretie pizzového
cesta, na cestoviny, na prichutenie akéhokoľvek duseného mäsa, ale so
studeným pečeným mäsom a s pridaním trošky červeného vína je fajn ako
studený šalát (bulharský).
Srdečne zdraví Ľuba
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
