Ahoj kuchtici,
jsem milovnice rajskych polevek a takovou tu ceskou klasiku s ryzi nebo nudlema
ovladam uz popameti. Posledni dobou mi ale moc zachutnala polevka, kterou
nabizeji italske pizzerie, takova ta husta, z rozmixovanych nebo jinak
rozdrcenych rajcat, bez dalsich priloh. Nemate nekdo recept? Diky
Rajcatova polevka z pizzerii
předem upozorňuju, že ji nemam vyzkoušenou, recept ovšem pochází z původní italské kuchařky, která by se dala přirovnat Kuchařce naší vesnice Viléma Brabce.
Ingredience:
180 g másla,
2 velké cibule najemno nakrájené,
1/4 hrnku mouky,
1 kg rajčat - zbavených slupky, odsemeněných, osušených a najemno
pokrájených,
2 lžíce najemno nasekaného estragonu (nebo 1 lžíce sušeného),
1/2 lžičky cukru,
1 lžička soli,
7 hrnků hovězího vývaru,
4 lžíce strouhaného parmazánu,
10 tenkých plátků bílého francouzského chleba nebo veky s odstraněnou
kůrkou,
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup:
Rozpusťte 4 lžíce másla ve velkém hrnci. Vmíchejte cibuli, přiklopte a
vařte na mírném ohni dokud cibule není křehká a průhledná, ovšem
nikoliv hnědá. Vmíchejte postupně moukua vařte tak dlouho, dokud se
nevstřebá.
Nyní přidejte nasekaná rajčata a polovinu čerstvého estragonu (pokud používáte sušený hoďte ho tam v tuto chvíli všechen). Přidejte sůl a cukr a pokračujte ve vaření na mírném plameni cca 15 minut za občasného míchání.
Následně vmíchejte vývar a pokračujte ve vaření další 1/2 hodiny.
Smíchejte 4 lžíce másla s parmazánem, namažte je na plátky bílého chleba a opečte v horké troubě cca 10 minut nebo dokud nejsou krásně zahnědlé. Jakmile jste připraveni servírovat polévku, dochuťte ji podle svého, přidejte zbytek čerstvého estragonu a vmíchejte zbylé máslo. Sýrové toasty podávajte jako přílohu.
Tak doufám, že to vyzkoušíš a podáš reference, jestli je to opravdu ona jinak budu hledat dál v mém bezedném archivu …
Tak uz jsem otestovala tento recept. Polevka je chutove velmi podobna te pizzerijni. Abych docilila i stejne (vysoke) hustoty, vmichala jsem jen cca polovinu doporucovaneho hoveziho vyvaru. Muzu doporucit
Taky mám moc ráda rajčatové polévky, tak přispívám svou oblíbenou variantou. Výborná je i ostřejší, takže s trochou feferonek, a s nakrájenými zelenými olivami. V této úpravě bych z Pepíčkova receptu vypustila parmazán a bagetu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
