Rajcatova polevka z pizzerii

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Aneth
6 příspěvků 18.02.02 04:01
Rajcatova polevka z pizzerii

Ahoj kuchtici,
jsem milovnice rajskych polevek a takovou tu ceskou klasiku s ryzi nebo nudlema ovladam uz popameti. Posledni dobou mi ale moc zachutnala polevka, kterou nabizeji italske pizzerie, takova ta husta, z rozmixovanych nebo jinak rozdrcenych rajcat, bez dalsich priloh. Nemate nekdo recept? Diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pepicek
1309 příspěvků 18.02.02 09:57
Zuppa di pomodoro

předem upozorňuju, že ji nemam vyzkoušenou, recept ovšem pochází z původní italské kuchařky, která by se dala přirovnat Kuchařce naší vesnice Viléma Brabce.

Ingredience:
180 g másla,
2 velké cibule najemno nakrájené,
1/4 hrnku mouky,
1 kg rajčat - zbavených slupky, odsemeněných, osušených a najemno pokrájených,
2 lžíce najemno nasekaného estragonu (nebo 1 lžíce sušeného),
1/2 lžičky cukru,
1 lžička soli,
7 hrnků hovězího vývaru,
4 lžíce strouhaného parmazánu,
10 tenkých plátků bílého francouzského chleba nebo veky s odstraněnou kůrkou,
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup:
Rozpusťte 4 lžíce másla ve velkém hrnci. Vmíchejte cibuli, přiklopte a vařte na mírném ohni dokud cibule není křehká a průhledná, ovšem nikoliv hnědá. Vmíchejte postupně moukua vařte tak dlouho, dokud se nevstřebá.

Nyní přidejte nasekaná rajčata a polovinu čerstvého estragonu (pokud používáte sušený hoďte ho tam v tuto chvíli všechen). Přidejte sůl a cukr a pokračujte ve vaření na mírném plameni cca 15 minut za občasného míchání.

Následně vmíchejte vývar a pokračujte ve vaření další 1/2 hodiny.

Smíchejte 4 lžíce másla s parmazánem, namažte je na plátky bílého chleba a opečte v horké troubě cca 10 minut nebo dokud nejsou krásně zahnědlé. Jakmile jste připraveni servírovat polévku, dochuťte ji podle svého, přidejte zbytek čerstvého estragonu a vmíchejte zbylé máslo. Sýrové toasty podávajte jako přílohu.

Tak doufám, že to vyzkoušíš a podáš reference, jestli je to opravdu ona jinak budu hledat dál v mém bezedném archivu …

 
Aneth
6 příspěvků 15.03.02 06:33
...

Pepicku diky! Vyzkousim a dam vedet

 
Aneth
6 příspěvků 18.03.02 06:11
vyzkoušeno

Tak uz jsem otestovala tento recept. Polevka je chutove velmi podobna te pizzerijni. Abych docilila i stejne (vysoke) hustoty, vmichala jsem jen cca polovinu doporucovaneho hoveziho vyvaru. Muzu doporucit

 
Tinami
166 příspěvků 19.03.02 17:09
Další varianta

Taky mám moc ráda rajčatové polévky, tak přispívám svou oblíbenou variantou. Výborná je i ostřejší, takže s trochou feferonek, a s nakrájenými zelenými olivami. V této úpravě bych z Pepíčkova receptu vypustila parmazán a bagetu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz