Rajčata v konzervách

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
sveva
751 příspěvků 02.02.10 16:52
Rajčata v konzervách

Od lidí, kteří mají dobré informace o konzervách rajčat jsem se dověděla, že základní surovinou pro výrobu protlaku, pyré, kečupu a pod. je koncentrát dovážený z Číny. Nic proti Číně, ale připadá mi to trochu podvod, když si kupuji např. italský výrobek a ono je to možná od pěstitelů, kteří občas mají velké problémy.
Co máme tedy dělat? Rada byla následující: kupuj celá rajčata loupaná, nebo nakrájená na kousky. Ty se nevyplácí dovážet.
Chtěla jsem se pouze podělit o informaci, možná to někoho bude zajímat.
Zdravím.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Wolfg
583 příspěvků 02.02.10 18:09
Souhlas s RR "kde se dobře vaří"

mám podobné zkušenosti. Z Číny se dováží cement a lomový kámen, montují se BMW a vyrábějí se náhradní díly, jejichž porušení má fatální následky. Koupil jsem halogenová světla k montáži do stropu, mají skla ve tvaru jehlanu, s hladkým brusem ve stylu Moser, žádný lis a cena 86,–Kč s daní.Jistý soudruh profesor tvrdí, že trh vyřeší všechno. Čekám

 
gaburiatko
739 příspěvků 03.02.10 15:45
sveva

Super informacia, ja na parad. polievku kupujem passatu, ale asi zacnem pouzivat krajane paradajky :) Vedel by vsak niekto poradit naozaj dobru znacku ? Myslim, ze v apetite boli testy konzerv. paradajok a vraj skvele vysli tie z Kauflandu znacky Vitao, ci Vitae.
Este som neskusila, tam nechodim totiz nakupovat, ale uz sa tam snad dostanem a kupim :)

 
ewa
600 příspěvků 23.02.10 14:42
V testu Apetitu

zvítězila značka Valfrutta, ale dobře se umístily i jiné značky. Já kupuju ty, které jsou právě v akci a byla jsem zatím vždycky docela spokojená. Co na tom může výrobce zkazit?

 
kltko  23.02.10 15:39
...

ono z Číny sa dováža všeličo, možno aj rajčinový koncentrát. Ale videl som výrobu na Slovensku, a neverím, že v Číne je zá:,–(ne iná. Vagóny (kamióny) rajčín sa dovezú, preplavia vodou a strojne spracujú takmer bez zásahu človeka. Pokiaľ ide o kvalitu, nikto nerieši, či sú všetky rajčiny správne zrelé. Takže je potrebné strážiť si, či sa koncentrát /pyré „nevylepšuje“ lacnou vodou, škrobom a farbivom. Inak by som problém nevidel.
A čo sa týka pestovateľov, neviem ako u rajčín, ale kamarát bol cca 12 rokov späť na brigáde v južnom Taliansku na citrusoch a podmienky „civilizovanej“ krajiny, člena EÚ, boli blízke otrokárstvu. To len aby sme nemali ilúzie.

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.02.10 12:15
ewa

Aha, tak to som si asi zle pamatala :( Ja osobne priznavam, ze mna Valfruta neocarila vobec, ale to som mala ochutene paradajky v konzerve. Viem, ze ked som ich prvy krat ochutnala bola som tehotna a teda mi z nich hned prislo zle :( Tak som si hovorila, ze im dam este sancu, ked som porodila, ale tie ochutene bylinkami sa fakt nedaju, aspon mne tam strasne nieco vadi. Skusala som aj neochutene, ale nenadchli ma. V Anglicku som par krat mala paradajky z konzervy, ale ta chut bola daleko lepsia a bola to len taka brand znacka nejakeho retazca.
Zatial som nenadabila na take paradajky, ktore by mali plnu chut dozretych plodov. Kazdopadne patram dalej a skusim aj tie z Kauflandu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz