Rada pro ty, co neradi páchnou česnekem...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
babi
6360 příspěvků 09.09.03 21:08
Rada pro ty, co neradi páchnou česnekem...

ale milují jej. Čím více na drobno pokrájený česnek je, Tím více potentní jeho chuť a pach je. Takže utřený, nebo rozmixovaný je ten nejhorší. Nejlépe je upéct celé palice česneku v troubě, nebo na zahradním grilu, potom je rozříznout horizontálně a vymačkat je. Takto připravený česnek dostane velice lahodnou, nasládlou, karamelovou, ale stále česnekovou chuť a není cítit z úst.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jana2_02
49 příspěvků 10.09.03 04:51
forma na peceni cesneku

Nekolikrat jsem si v obchode vsimla zvlastnich dozicek, pripominajici talirek a poklod na maslo, ale nebylo to na maslo. Pry na peceni cesneku. Dekuji za doplneni informaci. Tedy cesnek se taky pece. Jejikoz dozicky jsou moc hezke a ja ten mam duvod je zakoupit, protoze, uzvim naco jsou, tak dekuji podruhe a mohla bych prosit o dobu peceni?
Dekuji potreti.

 
babi
6360 příspěvků 10.09.03 20:40
výborný česnek ...

Jano, jestli opravdu tu dózičku z kameniny chceš, tak si ji kup, ale česnek se dá péct v porcelánové ohnivzdorné malé misce, nebo jenom tak na plechu (i zahradním grilu). Někteří odkrajují spodek palice česneku, ale to je část, která ji drží pohromadě. Já odkrajuji malou část vršku a jinak ho nechávám celý. Oloupu jenom ty papírové slupky, co jsou již uvolněné. Záleží na co ho používám, ale vesměs jej pokapu trochou dobrého oleje, může se také trochu osolit a někdy k němu přidávám rozmarýnku (tu pak zahodím).

Palice česneku se pečou v troubě 190°C po 1 hodinu až 1 1/4 hodiny (právě tak doba na pečení celých brambor). Po upečení se palice rozřízne napůl horizontálně a vymačká se, nebo se přidává jako obloha k mnohým pokrmům (vesměs ze středozemí), včetne jenom ogrilovaným chlebům, potřeným dobrým olejem na které se česnek potírá. Do hodně pokrmů vhazuji i neoloupané stroužky česneku, ktré si jedlíci použijí jak chtějí, nebo je mohou ignorovat. Jestli mě ještě něco napadne, tak napíši.

Měj se moc pěkně!

 
babi
6360 příspěvků 11.09.03 14:24
Jano...

ještě bych ráda podotkla, že ta dózička na pečení česneku je vesměs pouze na jednu palici a že nevím, jak dlouho se v ní česnek peče (osobně ji nemám), ale to by asi bylo napsáno na návodu.

Zdraví Tě Babi

 
jana2_02
49 příspěvků 11.09.03 21:28
dekuji, jako vzdy jedinecne

Dekuji Babi, jakmile vyzkousim napisu jak to dopadlo.
Mimochodem, to liskove testo jsem podle tveho popisu nasla a jiz ho zdarne pouzivam. Zase je jidelnicek trochu pestrejsi.
 Jana

 
babi
6360 příspěvků 17.09.03 16:01
Jano...

jsem ráda, žes to těsto našla, ušetří hodně času. Napiš, kdykoliv budeš něco potřebovat!

 
Labužník katuska02
11 příspěvků 22.03.04 17:09
...

Jeste jedna rada pro milovniky cesneku, chceteli zmirnit jeho palivost (a tim i pozdejsi pach) pred nakrajenim nebo prolisovanim vyriznete ten zeleny klicek, prave v nem jsou ty „smradky“
Ahoj Katuska


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz