Prosím, jak používáte purpuru? Syn mi přinesl pytlíček a já jsem se
teď, při čekání na rodinku z procházky rozhodla zvýraznit vánoční
atmosféru… I zapnula jsem plotýnku u varné desky (na minimum), nasypala
to smetí a než jsem se stihla otočit, začalo to nebezpečně doutnat,
zkrátka okamžik před vznícením…
Vůbec nevím co s tím, jen se mi hlavou honí nápěv: „Tiše a ochotně,
purpura na plotně voní…“ Ta moje páchne jako spálené seno a ochotná
není už vůbec …
Tak jak na to? Víte někdo?
Purpura
toto jsem našla někde na netu:
Pálení purpury
Dnes má doma kamna opravdu jen málokdo, purpuru ale můžeme opatrně pálit
i například na sklokeramicke desce vařiče nastaveného na nízkou teplotu,
nebo na železném plátu sporáku, raději však s použitím alobalu, jako
podkladu pod bylinnou směs. I tak ji samozřejmě raději nenecháváme bez
dozoru. Purpura se ale dá pálit i v nádobce aromalampy, kam normálně
kapeme vonný olej do vody. Místnost nám provoní i pokud ji jen zahříváme
na podložce na topení, navíc je to asi nejbezpečnější varianta. Purpura
by neměla doslova hořet plamenem, ale jen mírně doutnat. Zahříváme a
„pálíme“ ji proto, že působením tepla se aromatické látky mnohem
lépe uvolňují do vzduchu, efekt je proto mnohem výraznější.
Takže to asi děláš správně, jen možná to chce nižší teplotu.
odkaz
= _new
Už jsem ty škvarky vyluxovala, ale prubnu to s tím alobalem. Nižší
teplotu totiž k dispozici nemám.
Děkuji za rady i odkaz a přeji Ti kásný nedělní večer u třetí
zapálené adventní svíčky. Bohdana