Prošlá šlehačka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 20.09.06 11:37
Prošlá šlehačka

Prosím o radu:
v lednici jsem objevila dobře schované dvě šlehačky, prošlé datum trvanlivosti (byly do konce srpna). Je mi pochopitelně líto je vyhodit, ale nevím jak a jestli vůbec je ještě možné je použít - aniž bych nám zkazila jídlo a žaludky…
Prosím, předejte cenné zkušenosti začátečnici, a bordelářce :))

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 20.09.06 11:47
Prošlá šlehačka - Lochnesko,

strč do nich prst a ochutnej. Jestli chutnají dobře, použij.
Jestli jsou nahořklé, vyhoď.

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 20.09.06 11:50
Esme,

díky za bleskovou reakci. Takže - když je špatná tak zhořkne??
Vidíš, já si naivně myslela že z ní třeba bude kysaná smetana…:))
Zkusím teda ochutnat a uvidím - stejně bych ji už radějc tepelně upravila…pokud se třeba nezdrcne…

 
Vali
1326 příspěvků 20.09.06 13:16
když nebude hořká

a bude trochu nakyslá, klidně z ní upeč bábovku.

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.06 00:15
Musím vysvětlit....

…za mého mládí mléko i smetana prostě zkysly a daly se použít.
Když jsem přijela do Austrálie, zjistila jsem že tu nic nezkysne, ale hned zhořkne.
Od odborníků jsem se dozvěděla, že enzymy které způsobují kysání se jak z mléka tak ze smetany odstraňují, protože je tu teplo a vše by začalo kysat skoro okamžitě. Tudíž, když ti tu „zkysne“ mléko, tak se může rovnou vyhodit.
Můj partner úspěšně mrazí kde co…včetně smetany.

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 21.09.06 09:51
Prošlá šlehačka

Zamrazit?? Příště vyzkouším, je to pořád lepší než ji zkaženou vyhodit…Jak se s ní potom zachází? Jde i našlehat??

Jo a tu bábovku vyzkouším, prý je moc dobrá…teda pokud šlehajda nebude hořká

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.06 10:06
Prošlá šlehačka - Lochnesko,

ptala jsem se partnera zda se dá rozmrazená smetana našlehat. Nevěděl, protože to nezkoušel. Tvrdí ale že byla pěkně hladká jako čerstvá.

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 21.09.06 12:51
Esme,

každopádně díky za tip - příležitostně určitě vyzkouším…aj to zamrazování, aj to vyšlehání.
Zdravím,
 Ness

 
Lindaa
114 příspěvků 02.11.06 10:16
Asi je uz pozde,

ale i zmrazená slehacka se dá (po rozmrazení) naslehat, chce to zacít pomalu a postupne pridávat na rychlosti, trvá to déle, ale dá se uslehat. Me by zajímalo jak je mozné, ze bezne rozmrazenou slehacku uslehám dohladka, ale naposledy v ní byly miniaturní hrudky smetany a nesly rozslehat i kdyz chutove byla OK.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz