Prosím o radu:
v lednici jsem objevila dobře schované dvě šlehačky, prošlé datum
trvanlivosti (byly do konce srpna). Je mi pochopitelně líto je vyhodit, ale
nevím jak a jestli vůbec je ještě možné je použít - aniž bych nám
zkazila jídlo a žaludky…
Prosím, předejte cenné zkušenosti začátečnici, a bordelářce
Prošlá šlehačka
strč do nich prst a ochutnej. Jestli chutnají dobře, použij.
Jestli jsou nahořklé, vyhoď.
díky za bleskovou reakci. Takže - když je špatná tak zhořkne??
Vidíš, já si naivně myslela že z ní třeba bude kysaná smetana…:))
Zkusím teda ochutnat a uvidím - stejně bych ji už radějc tepelně
upravila…pokud se třeba nezdrcne…
…za mého mládí mléko i smetana prostě zkysly a daly se použít.
Když jsem přijela do Austrálie, zjistila jsem že tu nic nezkysne, ale hned
zhořkne.
Od odborníků jsem se dozvěděla, že enzymy které způsobují kysání se
jak z mléka tak ze smetany odstraňují, protože je tu teplo a vše by
začalo kysat skoro okamžitě. Tudíž, když ti tu „zkysne“ mléko, tak se
může rovnou vyhodit.
Můj partner úspěšně mrazí kde co…včetně smetany.
Zamrazit?? Příště vyzkouším, je to pořád lepší než ji zkaženou vyhodit…Jak se s ní potom zachází? Jde i našlehat??
Jo a tu bábovku vyzkouším, prý je moc dobrá…teda pokud šlehajda nebude hořká
ptala jsem se partnera zda se dá rozmrazená smetana našlehat. Nevěděl, protože to nezkoušel. Tvrdí ale že byla pěkně hladká jako čerstvá.
každopádně díky za tip - příležitostně určitě vyzkouším…aj to
zamrazování, aj to vyšlehání.
Zdravím,
Ness
ale i zmrazená slehacka se dá (po rozmrazení) naslehat, chce to zacít pomalu a postupne pridávat na rychlosti, trvá to déle, ale dá se uslehat. Me by zajímalo jak je mozné, ze bezne rozmrazenou slehacku uslehám dohladka, ale naposledy v ní byly miniaturní hrudky smetany a nesly rozslehat i kdyz chutove byla OK.