prosím sháním recept na naložení kance k rožnění

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
cmelákl  27.03.02 15:42
prosím sháním recept na naložení kance k rožnění

Jestli někdo znáte něco dobrého prosím odpovězte.
Předem moc děkuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Ludwig.II
39 příspěvků 30.03.02 13:24
Něco bych měl, ale.....

1 l bílého vína (suchého) 40g mrkve, 2× cibule, 3× stonek celeru, bazalka, tymián, majoránka, šalvěj, bobkový list, sůl, černý pepř, 4 lžíce oleje, 0,10 brandy, 2 lžíce mouky, 0,3 rajského prolatku, zelené olivy - je to marináda na 1 kg masa… (osobně bych vynechal tu mrkev moc mi tam nesedí, ale brandy nic nezkazíš nebo můžeš použít místo něho zázvorové pivo tak oblíbené v Anglii)

 
cmelákl  31.03.02 05:01
Ještě upřesním ten kanec má 30 kg

a bude se pect v celku nad ohněm. Takže nemužu ho naložit do 30 litrů vína. Potřebuji něco co do něj mohu napíchat a při opékání pak potírat nebo tak podobně. Díky.

 
Alice
104 příspěvků 06.06.02 09:53
Pozdě, ale třeba to využije někdo jiný.....

Různá příprava mořidla :

1/Svaříme 2 díly vody, 1 díl octa, koření ( 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 3-4 bobkové listy, špetku tymiánu;sůl nedáváme!) a kořenovou zeleninu (na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli). Zvěřinu, kterou jsme dali do hluboké mísy, zalijeme vychladlým nálevem a každý den obracíme. V zimě zvěřina vydrží takto 1-2 týdny, v létě 4-5 dní.
2/Svaříme 1 díl vody, 1 díl octa, 1 díl vína. Mořidlo po svaření necháme vychladnout a pak teprve nalijeme na zvěřinu.
Zvěřinu pokapeme vínem.
3/Zvěřinu zalijeme mlékem kyselým nebo sladkým.

V současné době se upouští od nakládání do mořidla, protože se tím zvěřina příliš vymáčí. Místo toho se používá injekčních stříkaček, kterými se mořidlo vstřikuje hned do zvěřiny. Tím se zkracuje proces „zrání“ nakládání, aniž by se zvěřina vymáčela. Tento způsob se nepoužívá u divoké husy a u divoké kachny. Ty se musí nakládat do mořidla.

Zrání zvěřiny na sucho

Rozpočet : na 1 kg zvěřiny 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, na špičku nože tymiánu, 1-2 větší cibule.

Zvěřina zvěře srstnaté se někdy nechává zrát na sucho. Tento způsob je vhodný hlavně pro zimní období. Očištěná a rozdělená zvěřina se v kamenité nádobě proloží kořením nebo cibulí, zatíží a nechá v chladnu 2-4 dny (podle teplota prostředí). Jako koření se používá pepř, nové koření, tymián, které se smísí dohromady. Cibule nakrájená na kolečka se přidává v menším množství podle toho, chceme-li charakteristickou (divočinovou) příchuť zvěřiny ponechat nebo setřít. Čím více přidáme cibule, tím více se divoká chuť ztrácí.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz