Prosím odbornice na MW

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
PITRYS
86 příspěvků 10.05.06 12:32
Prosím odbornice na MW

máte nějaký ověřený způsob, jak udělat v mikrovlnce jíšku ? Proč se ptám. S postupujícím věkem se vracím k „lahůdkám z dětství“, kde nezastupitelnou úlohu má kmínová zapražená polévka, jejíž hlavní ingrediencí je jíška, kmínový vývar a nudle. Nebo se mám pustit do pokusů ? :-)))

Reakce:
possum
464 příspěvků 10.05.06 15:48
Jisku???

V mikrovlnce se jidla, ktera se musi zahustovat, zahustuji bud jinak, nebo moukou rozmichanou ve vode. V tom pripade, je-li to mozne je lepsi pouzit maizenu nez normalni hladkou mouku.
Na zahusteni (podle toho, co je to za pokrm) muzeme take pouzit treba pohankovou moukou.

esmeralda
4813 příspěvků 10.05.06 22:09
Jíška - Pitrys,

je v mikrovlnce velice jednoduchá.
Do mikronádoby (ne plastik) dám zhruba stejné množství másla a mouky. Zapnu na
30 vteřin (moje mikrovlnka má na to takový chytrý knoflíček, který ji na dotek roztočí na půl minuty, dva doteky mi dají minutu atd…)
Zamíchám. Další půl minuty vlním, zamíchám. Dělám to tak dlouho až má jíška kýženou barvu.
Bohužel se to musí často míchat, jinak to spálíš.
Můj první pokus bez míchání: na povrchu růžová jíška, uvnitř černý „míček“ na squash.

possum
464 příspěvků 11.05.06 13:31
Esme,

a na co je to dobry zahustovat jiskou??? Ja snad v zivote jisku nedelala. :-O A v mikro se bez jisky samozrejme obejdes.

esmeralda
4813 příspěvků 11.05.06 22:13
Prosím odbornice na MW - Possum,

Pitrysova otázka zněla: máte nějaký ověřený způsob, jak udělat v mikrovlnce jíšku?
Tak jsem odpověděla.
Ani já jíšku zvláště v poslední době moc nepoužívám. Když chci ale zahustit např. bramborový guláš, dávám přednost jíšce před moukou rozmíchanou ve vodě. Cítím totiž chuť syrové mouky i po několikaminutovém povaření. Je to samozřejmě ale věc názoru a nikomu ji nenutím.

PITRYS
86 příspěvků 18.05.06 07:44
Díky possum a esmeraldě

už ji sekám jak Baťa cvičky :-) A taky se tu někde tím chlubím. Já tu jíšku potřebuju na tu polívku zapraženou kmínovou. Jinak, když dělám třeba falešnou gulášovku resp. frankfurtskou, tak začínám tuk+cibulka, zavlnit asi 2min, pak pridat mouku a ostatní ingredience a za občasného promíchání vlnit cca 10 min.

zlata
1200 příspěvků 19.05.06 11:37
...

Ta jíška mi taky zajímá. Na jaký výkon máte tu troubu puštěnou?

esmeralda
4813 příspěvků 19.05.06 14:02
Prosím odbornice na MW - Zlato,

na 100% výkon.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz