Tak dopředu už vím, že tenhle dotaz je totálně mimo mísu. Ale je to taková moje velká prosba na všechny, kdo mají rádi knihy stejně jako já. Nemáte v knihovně někdo náhodou knihu Veselé pohádky z celého světa? Rok vydání 1930, přeložila Marie Majerová, ilustrace Toyen. A právě kvůli ilustracím Toyen to je unikát, který se nedá sehnat. Já ji měla (jako dítě jsem ji dostala) a milovala jsem ty pohádky - jsou tam třeba neuvěřitelné parodie na komunistické Rusko, pohádky o sexu pro děti, legendy o Japonsku, a vůbec jsem netušial, že ty obrázky namalovala tak slavná paní. Před 8 lety mi ale shořel celý byt a tahle knížka také… A já už 8 let hledám někoho, kdo by mi ji nechal okopírovat… Pomůžete? Moc děkuju.
Prosím, nemáte knihu?
nemám a ani podle obalu
(položka 29) mi to nic neříká, zkusím se zeptat ještě babičky (96 let),
jestli se ten poklad třeba někde u ní nenachází…apropo, všimni si na
tom odkazu, za kolik se ta knížka vydražila
všem hodným, kteří mi v pátrání pomohli. Pátrám dál - to je fakt nesehnatelná kniha. A jen pro pobavení - tomu majiteli aukční síně jsem napsala pravdivý mail, že se v aukcích (a už vůbec ne po netu) neorientuji a proč knihu hledám a on byl tak hodný, že mi odpověděl, že pokud by se kniha znovu objevila (už je prodaná), dá mi vědět a pomůže mi s postupem…
babička knížku nikdy neměla, ale strýc, její syn, ještě přivezl
hromadu knížek po dětech, třeba se to mezi nimi objeví, zkouším dál,
třeba budeme mít štěstí
bohužel, kdysi jsem ji měl v ruce, ale nikdy jsem ji nevlastnil. Měl jsem celý cyklus litografií „Schovej se válko“ od Toyen (Marie Čermínové), ale o ten jsem přišel. Nedivím se ti, i já, ač je mi 70, bych si rád tento cyklus zkopíroval, abych se na něj ještě mohl dívat. Kreslila a malovala neskutečně.
moc děkuji za odezvu. Mám pocit, že mě už znají ve všech antikvariátech v republice, ale nic z toho není. I v aukcích je tahle kniha jen výjimečně a přestože jsem ochotná do ní investovat, nedokážu ji sehnat. Asi se to špatně vysvětluje, skutečně nejsem sběratel, ale ta kniha byla celé moje dětství a dospívání…
Milá Lassienko, tu knihu mám, je to přesně ta, co hledáte, ale bude hodně hodně drahá. Máte-li zájem, tak mi napiště. Lidusha