Hlad je nelepší kuchař
BUFFALO WINGS
V překladu buvolí křidélka, ale některá jídla na jídelních
lístcích nesmíte brát doslova.
Buvoli křídla přece nemají.
Podle jedné teorie Buffalo Chicken Wings byly vynalezeny Teresou Bellissimo
z Anchor baru ve městě Buffalo ve státě Nový York.
Jednou pozdě večer přišel do baru její syn Tom se svými přáteli něco
popít, ale chtěli u toho také něco zakousnout. Teresa neměla nic jiného
než pár kuřecích křidélek které si skovávala do příštího dne do
polévky. Měla ale nakrmit bandu hladových krků a tak musela prostě
improvizovat s tím co měla.
Křidélka rozkrojila v kloubku, hodila je do kastrolu na horké přepuštěné
máslo, přidala k nim „Hot sauce“, což je komerčně vyráběná ostrá
omáčka z chili papriček, trochu ta křidélka osolila a míchala je na
mírném ohni asi 25 minut, tak aby se všechna křidélka stejnoměrně
obalila šťávou a dobře provařila.
Nakonec k tomu přidal na kousky nakrájený řapíkatý celer a podávala to
s komerčně vyráběným drezinkem zvaným Blue Cheese Dresing, což nejí nic
jiného než dresing s Roquefortem nebo jiným podobným sýrem.
Tím pádem byly na světě buvolí křidélka která byla tak populární, že
vznikla celá řada dalších verzí.
Mike