Pro autory receptů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Tinami
166 příspěvků 06.07.02 20:00
Pro autory receptů

Prozraďte mi, prosím, jak při psaní receptů, kterými sem přispíváte, odhadujete množství surovin. Netvrďte mi, že při vaření vždy vážíte a odměřujete. Mne už párkrát napadlo napsat sem něco ze svých oblíbených jídel, ale vůbec nevím, kolik čeho dávám, dělám to od oka. Jasně, někdy píšete své osvědčené recepty z kuchařek, kde je množství napsáno, ale jak to děláte v ostatních případech? To si to vždy před napsáním zvážíte a odměříte, ačkoli to jinak neděláte?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 07.07.02 11:02
Tinami, zde je jedna odpověď...

Musím říct, že normálně vařím totálně podle oka, ingredience zaměńuji a dost si vymýšlím. Onehdy jsem se třebas podívala na něco do kuchařky, co vařím dost často a po léta a ono je to tam skoro úplně jinak. Po dlouhých letech vaření se člověk naučí různé techniky a ty jsou nejdůležitější znát, tak jako, co jde dobře dohromady s čím. Ano, chci-li napsat recept, který není z kuchařky, tak ho napřed musím uvařit a zároveń vše odměřit. Dávám si jó zatraceně pozor, abych do Labužníka nepřidala něco, z čeho by vám, kdo to popřípadě zkusíte uvařit, nevznikl nějaký blabajz. S pečením je to trochu jiné, tam vážím a odměřuji. Pečení je tak trochu chemie. Musím říct, že v tom depártmentu jsem toho sama moc nevymyslela (až na, z totální nouze, náhradu za pří:,–(y zde nedostupné, nějaké kombinace receptů, ozdoby a způsob presentace). Pokud se jedná o nepečené deserty a použití ovoce atd. tam si sem tam dohromady něco dám. Doufám, že si z toho něco vybereš.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz