Příroda čaruje

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.11 02:10
Příroda čaruje

a wydra je z toho plachá … :mrgreen:
Kdo povi co je na obrazku , kde to narostlo a k cemu se to prikusuje ? :lol:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jaga13
399 příspěvků 07.05.11 10:28

bez hledání, první co mně napadlo, jsou to houby, vyrostly tam, co houby obvykle rostou, hájek, lesík, louka, asi ne v evropsku a přikusovat bych si je bez bližší znalosti netroufla, ale jelikož otázka položena wydrou, hádám, že se to syrové přikusuje k sýru :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.11 11:29

To nebudou houby…
Nejsou to klobouky, ale kořeny. Ta bílá část je stonek, dutý, a ta kulovitá tmavá část je asi podzemní…
Vypadá to, že z ní jsou odřezané asi nějaké kořínky…
Ale co to je…nevím… :-(

 
sveva
751 příspěvků 07.05.11 16:22
salát?

Já bych to typovala na červený salát i s kořenovou částí, která je ořezaná a listy jsou kolem kolem okrojené. Křoupala bych to namáčené v ochuceném oleji nebo grilované. K čemu? No přece k rybě … co jiného pro vydru? Nebo k tvarůžkům.

 
noskovice
1323 příspěvků 07.05.11 18:03
kolokasi

Je to kolokasi, roste na Kypru a snad jako příloha k masu.
Blani, ty to doplň receptem. Díky tvé fotce jsem to poznala. :wink:

 
blanca.xy
647 příspěvků 07.05.11 18:15

Recept nevím, u nás se tomu říká kolokasie, odkaz je zde http://www.food-info.net/…/cocoyam.htm

 
noskovice
1323 příspěvků 07.05.11 18:53
kolokasi

.. na netu je napsáno, že to má chuť sladkých brambor..

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.11 20:46

Něco jako topinambur?

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.11 22:12

maniok-cassava? to bych tipla na wydru :-)

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.11 23:42
ee..

..egyptania to jedia ku vsetkemu a so vsetkym..zboznuju to…vravim tomu egyptsky zeler, pretoze ked som to prvykrat videla tak som bola cela natesena ze zeler..ked je velky naozaj vyzera ako zeler..
 http://egyptian-cuisine-recipes.com/…7%D8%B3.html

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.05.11 00:06

Myslím si že je to Taro.
Původem snad z Indie, ale používá se po celé Asii a ostrovech Pacifiku.
Zelenina obsahuje hodně škrobu, chuti celkem mdlé.
Na Fiji to servírovali uvařené k salátu ze syrových ryb.
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Listy jsou prý oblíbené v Africe. Je to docela hezká rostlina. Listy vypadají jako sloní uši.
V africké restauraci jsem ochutnla Fufu na které se tyto škrobovité zeleniny používají. Nemohu říci že by mi to moc chutnalo, ale nezanechalo to na mně trvalé následky.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.05.11 07:28

ja se tu trapim a ono kolokasie nebo taro !

Jeste jsem nasla tady http://cs.wikipedia.org/…e_jedl%C3%A1
Asi jde o druh , protoze tu, co je tady na obrazku v odkazu, jsem uz ve svete videla. A dokonce i jedla v polevce, ktera se jmenuje „rondon“ a je to nikaragujska specialita.

Na tomhle krasnem linku je ono taro take s tema „drzatkama“ a tam si to zase lidi chvali.
 http://hungerhunger.blogspot.com/…orh-nee.html

Holky,dik :lol:

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.05.11 23:36

Vydro asi jsem měla zmínit že se jedná o čeleď (botanici mi odpustí jestli to není přesné, už jsem ty názvy zapomněla) Araceae.
Ten na obrázku tedy reprezentuje jen jeden druh z velké rodiny.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz