Příroda čaruje

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra  07.05.11 02:10
Příroda čaruje

a wydra je z toho plachá … :mrgreen:
Kdo povi co je na obrazku , kde to narostlo a k cemu se to prikusuje ? :lol:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jaga13
399 příspěvků 07.05.11 10:28

bez hledání, první co mně napadlo, jsou to houby, vyrostly tam, co houby obvykle rostou, hájek, lesík, louka, asi ne v evropsku a přikusovat bych si je bez bližší znalosti netroufla, ale jelikož otázka položena wydrou, hádám, že se to syrové přikusuje k sýru :lol:

 
glama  07.05.11 11:29

To nebudou houby…
Nejsou to klobouky, ale kořeny. Ta bílá část je stonek, dutý, a ta kulovitá tmavá část je asi podzemní…
Vypadá to, že z ní jsou odřezané asi nějaké kořínky…
Ale co to je…nevím… :-(

 
sveva
751 příspěvků 07.05.11 16:22
salát?

Já bych to typovala na červený salát i s kořenovou částí, která je ořezaná a listy jsou kolem kolem okrojené. Křoupala bych to namáčené v ochuceném oleji nebo grilované. K čemu? No přece k rybě … co jiného pro vydru? Nebo k tvarůžkům.

 
noskovice
1323 příspěvků 07.05.11 18:03
kolokasi

Je to kolokasi, roste na Kypru a snad jako příloha k masu.
Blani, ty to doplň receptem. Díky tvé fotce jsem to poznala. :wink:

 
blanca.xy
647 příspěvků 07.05.11 18:15

Recept nevím, u nás se tomu říká kolokasie, odkaz je zde http://www.food-info.net/…/cocoyam.htm

 
noskovice
1323 příspěvků 07.05.11 18:53
kolokasi

.. na netu je napsáno, že to má chuť sladkých brambor..

 
zébulon  07.05.11 20:46

Něco jako topinambur?

 
danda  07.05.11 22:12

maniok-cassava? to bych tipla na wydru :-)

 
jolana
5064 příspěvků 07.05.11 23:42
ee..

..egyptania to jedia ku vsetkemu a so vsetkym..zboznuju to…vravim tomu egyptsky zeler, pretoze ked som to prvykrat videla tak som bola cela natesena ze zeler..ked je velky naozaj vyzera ako zeler..
 http://egyptian-cuisine-recipes.com/…7%D8%B3.html

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.05.11 00:06

Myslím si že je to Taro.
Původem snad z Indie, ale používá se po celé Asii a ostrovech Pacifiku.
Zelenina obsahuje hodně škrobu, chuti celkem mdlé.
Na Fiji to servírovali uvařené k salátu ze syrových ryb.
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Listy jsou prý oblíbené v Africe. Je to docela hezká rostlina. Listy vypadají jako sloní uši.
V africké restauraci jsem ochutnla Fufu na které se tyto škrobovité zeleniny používají. Nemohu říci že by mi to moc chutnalo, ale nezanechalo to na mně trvalé následky.

 
wydra  08.05.11 07:28

ja se tu trapim a ono kolokasie nebo taro !

Jeste jsem nasla tady http://cs.wikipedia.org/…e_jedl%C3%A1
Asi jde o druh , protoze tu, co je tady na obrazku v odkazu, jsem uz ve svete videla. A dokonce i jedla v polevce, ktera se jmenuje „rondon“ a je to nikaragujska specialita.

Na tomhle krasnem linku je ono taro take s tema „drzatkama“ a tam si to zase lidi chvali.
 http://hungerhunger.blogspot.com/…orh-nee.html

Holky,dik :lol:

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.05.11 23:36

Vydro asi jsem měla zmínit že se jedná o čeleď (botanici mi odpustí jestli to není přesné, už jsem ty názvy zapomněla) Araceae.
Ten na obrázku tedy reprezentuje jen jeden druh z velké rodiny.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz