Přesolené maso

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
bona
2416 příspěvků 02.10.08 12:18
Přesolené maso

Potřebovala bych poradit, co s naloženým masem, které se mi podařilo přesolit (na svoji obhajobu - koupila jsem mražené kuřecí řízky a až po naložení jsem si na obalu všimla, že obsahuje sůl). Je to celé kilo medainků (teď jsem opekla tři k obědu - není to vyloženě nepoživatelné, ale také nic moc dobré).
Napadlo mě, že k tomu zamíchám syrové bramborové plátky, které by mohly vtáhnout část soli a potom upeču..
Nemáte, prosím, někdo nějaký nápad?? Ď.B.

Reakce:
Eja
3839 příspěvků 02.10.08 12:22
Bono,

a co je přes noc naložit do jogurtu ? Masu to jedině prospěje a mohlo by to trochu soli vytáhnout.

tea63
935 příspěvků 02.10.08 12:38
Přesolené řízky

Boni, píšeš, že to není nic moc, ale poživatelné. Tak já bych maso dala na cibulku a udělala na paprice se smetanovou omáčkou. Ona by se tam ta sůl trochu vylouhovala a omáčka by možná byla pak akorát slaná. A nebo uvařit, pomlet, promíchat s vařenými prolisovanými bramborami, bylinkami a usmažit jakési bramborovo- drůbeží kroketky. Čerstvý salátek, tak to bych si zrovna teď dala. Ale jak Tě znám, tak si určitě poradíš…

marmelada
1643 příspěvků 02.10.08 14:08
Bono

Nevím, v čem to máš naložené, ale každopádně bych medailonky oprala ve vlažné vodě a osušila. Pak bych je připravila dušené s nějakou zeleninou a vytvořila omáčku, aby se sůl zredukovala. Pečení s bramborami vezme taky sůl, ale musíš dát brambor hodně a zalít vodou, aby se sůl z masa mohla vylouhovat. Bohužel mám osobní zkušenost, když jsem přesolila 7 kg masa na pečení. Osolila jsem a pak použila kořenící směs, která sůl taky obsahovala. Věř mi, že ani ty brambory to nezachránily. No hrůza!

bona
2416 příspěvků 02.10.08 19:06
Holky,

moc Vám všem děkuji za pomoc a podporu. Nakonec jsem medailonky omyla, osušila a naložila do šlehačky a nechala „louhovat“ až do večera. Přidala jsem plátky brambor a česnek a zapekla v troubě. Slané bylo vše tak akorát (ačkoli večer většinou nejím, dnes jsem ochutnala z čiré zvědavosti), chuťově normálka, žádné kulinářské překvapení, vzhledově - jak už to u podobných jídel bývá nic moc…
Ale hlavně, že je maso zachráněné a ještě máme jídlo na zítřek. Sice jsem se moc nevycajchnovala, ale rodince chutnalo a to je nejdůležitější…
Ještě jednou díky. B.

esmeralda
4813 příspěvků 03.10.08 00:35
Bona,

asi jdu zase s křížkem po funuse ale stejně píšu…

Už 200 let je tu populární tzv. Corned Beef. Recept přišel s prvními osídlenci z matičky Anglie.
Hovězí se nakládalo do solného roztoku nebo hrubé soli aby vydrželo. Tím pádem bylo příšerně slané.
Slanosti se tedy zbavilo tak že se napřed opláchlo a dalo do studené vody, přidal se ocet, hnědý cukr a přivedlo se to k varu a chvilku povařilo. Voda se potom vylila, maso se dalo opět do vody, přidal se ocet, hnědý cukr, kuličky pepře, bobkový list, pár hřebíčků a cibule. Vařilo se to do změknutí.
Maso se pak nakrájelo na plátky a servírovalo s bílou omáčkou a vařenou zeleninou.

S kuřetem jsem to samozřejmě nezkoušela ale třeba by to také fungovalo.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.10.08 06:52
do mlika !!

nalozit, na noc ci den, vylouhuje se do nej sul, pachy, cokoliv… odsoluji tak syry a „odsmraduji se“ ledvinky. Jednoduche a spolehlive!

bona
2416 příspěvků 03.10.08 11:40
Esme a Wydro,

díky za rady!! To si musím pamatovat nebo lépe zapsat.

Mimochodem, nevíte někdo, jestli si lze uložit diskuzi… Vím, že v Můj labužník je rubrika sledované diskuze, ale nevím, jak na to. Ď.

bona
2416 příspěvků 03.10.08 12:10
Už jsem na to přišla...

a úplně sama…
Je ta paprika!!!

bona
2416 příspěvků 03.10.08 12:13
Já vím,

že to není paprika…
Ale hrozně dlouho jsem si to myslela… Jsem trochu reterdovaná

anickav
2904 příspěvků 05.11.08 09:33
Sedím si na kábli?

Čo máš s paprikou? (viem že je to stará diskusia, ale niečo tu hľadám…)
 A.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz