Překlad receptu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
daduuja
1140 příspěvků 20.11.15 14:42
Překlad receptu

Umím přeložit jen z části a bojím se, abych nevynechala něco podstatného. Prosím, dokáže někdo pomoci s překladem? Díky moc :-)

Sevai Kheer Recipe in Hindi

Ingredients
Dudh (Milk) - 1 litre
Sevai (Vermicelli) - 1 cup
Chini (Sugar) - 1 cup (ya swaad anusaar)
Desi Ghee - 1 tbsp
Dry Fruits - badaam, kaju, pista, kishmish (chote tukdon mein kata hua)
Kesar (Saffron) – ¼ tsp
Instructions
Seviya Kheer banane ke liye, sabse pehle 1 tbsp dudh mein saffron (kesar) ko ghol kar ek taraf rakh lein.
Ek bhaari tale wali kadhai mein dudh ko daal lein aur medium aanch par rakh dein.
Ek dusre pan mein, ghee garam kar lein aur sevai bhoon lein jab tak sevai light brown color ki ho jayein.
Sevaiya bhoonne ke baad, sevai ko dudh ki kadai mein daal kar achhe se milayein aur dheemi aanch par pakne dein.
Jab dudh gaadha hone lage, to sevai mein chini aur dry fruits daalein (thode dry fruits garnishing ke liye alag rakh dein).
Ab sevai mein kesar ka ghol daal kar milayein.
Sevai ko 5 minute ke liye dheemi aanch par pakne dein.
Sevai garnish karne ke liye upar se dry fruits aur kesar ke 4-5 piecs daalein.
Garma garam ya thanda karke serve karein.

दूध – 1 लीटर सेवई -1 कप चीनी – 1 कप ( या स्वाद अनुसार) देसी घी – 1 tbsp मेवा – बादाम, काजू, पिसता, किशमिश (छोटे टुकड़ों में कटा हुआ) केसर – 1/4 ts

eviya ki kheer banane ki vidhi:

सेवई खीर बनाने के लिए, सबसे पहले 1 tbsp दूध में केसर को घोल कर एक तरफ रख लें। एक भारी तले वाली कढ़ाई में दूध को डाल लें और मध्यम आँच पर रख दें। एक दूसरे पैन में, घी गरम कर लें और सेवई भून लें जब तक सेवई हलके भूरे रंग की हो जाएं। सेवई भूनने के बाद, सेवई को दूध की कड़ाई में डाल कर अच्छे से मिलायें और धीमी आँच पर पकने दें। जब दूध गाढ़ा होने लगे, तो सेवई में चीनी और मेवा डालें (थोड़ा मेवा गार्निशिंग के लिए अलग रख दें)। अब सेवई में केसर का घोल डाल कर मिलायें। सेवई को 5 मिनिट के लिए धीमी आँच पर पकाएं। सेवई गार्निश करने के लिए उपर से मेवा और केसर के 4-5 पीस डालें। इच्छा अनुसार गरमा गरम या ठंडा करके सर्व करें।


Reklama


Reklama

Reakce:
 
daduuja
1140 příspěvků 30.11.15 14:40

Obrátila jsem se na indiologii Karlova univerzita a přidávám přeložený recept, kdyby chtěl někdo uvařit:

1 litr mléka
1 hrnek tenoučkých těstovin (1.75 - 1.80 mm v průměru)
1 hrnek cukru nebo podle chuti
1 polévková lžíce přepuštěného másla (ghí)
1/4 čajové lžičky suchých plodů - mandle, kešu, pistácie, rozinky (vše na malé kousky), šafrán

Instrukce: nejdříve rozmíchejte v polévkové lžíci mléka šafrán.
Do hluboké pánve nalejte mléko a ohřívejte při střední teplotě.
V druhé pánvi rozehřejte ghí a smažte nudličky, dokud nenabydou světle hnědé barvy.
Po osmažení nudličky dobře zamíchejte do mléka v první pánvi a nechte vařit na mírném ohni.
Když začne mléko houstnout, přimíchejte do nudliček cukr a suché plody (trochu suchých plodů nechte stranou na ozdobení).
Pak přimíchejte do nudliček směs s šafránem.
Nudličky nechte vařit na mírném ohni 5 minut.
Posypejte nudličky zbylými suchými plody a 4-5 lístky šafránu.
Podávejte teplé či za studena.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz