přehrazení v pekáči

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník janat02
33 příspěvků 14.10.06 23:41
přehrazení v pekáči

Existuje něco, čím bych vytvořila v pekáči přehrazení? Prostě něco co tam dám, tam kam potřebuju. Jde mi o to, že trochu s přítelem bojujeme s faktem, že když něco zapékáme, tak on tam chce hafo tučné smetany, klobásky apod…a já se snažím naopak jíst lehce, takže to nahrazuju zeleninou, atd…jenže v jednom pekáči takové zapečené brambory…to se nedá, to je třeba nějak přehradit. Už mě napadlo 2 menší zapékací misky, ale to by mě přítel vypískal, pádž právě koupil nový drahý pekáč. Co teď? Existuje něco?

Reakce:
 
Vali
1326 příspěvků 17.10.06 21:56
rada

… nevím jestli ti bude něco platná, řešila bych to pomocí pečícího papíru a to tak, že bych část pekáče vyložila papírem a ten zbytek by byl bez papíru. nic jiného mě nenapadá.

 
Eja
3831 příspěvků 17.10.06 21:59
Jano,

já si myslím, že samotné přehrazení, jak nevrhuje Vali, nestačí, protože i když dáš do té oddělené části jídlo pro sebe, tak pod ten pečicí papír Ti zateče tuk z té druhé půlky. Jedině asi to oddělit úplně, já bych asi použila spíš dvě vrstvy Alobalu. Ale ty dvě menší zapékací misky by byly nejjednodušší

 
Ivo
1045 příspěvků 18.10.06 09:12
Toto téma mě zajímá...

…i já řeším problém (např. v případě špaget), že by mi vyhovovalo, kdyby moje porce byla výrazně palivější, než porce ostatních. A tak se již nějakou dobu dívám po zapékací míse, která je rozdělena na dvě či tři části.

Jano, být Tebou, tak bych šel do oněch dvou pekáčku a vypískej Ty Tvého přítele - určitě využijete jak velký pekáč (na pokrmy, u nichž se na surovinách shodnete), tak i oba malé - mi se líbí třeba lasagna, když jsou servírováné každému v samostatné míse anebo Habanův „řáholák“ aj., aj. .....

 
kamilio
551 příspěvků 18.10.06 09:35
Jani, je to snadné!

Z dvojitě poskládaného alobalu uděláš hráz tak, jako proti povodním, položíš do pekáče, přitížíš surovinou z obou stran (např. bramborami) a můžeš zalévat naprosto různými směskami, různě kořenit atd. Také to někdy používám, protože rodina nerada pikantní jídla.

 
Labužník janat02
33 příspěvků 18.10.06 11:03
přehrazení v pekáči

Díky za reakce, ten pečící papír vidím jako zajimavou možnost, určitě to o víkendu vyzkouším. Ty další menší pekáčky nebo zapékací misky, to si někdy koupím taky (horší spíš je fakt, že do nového bytu nechceme žádné šunty, takže nakupujeme jen velmi kvalitní nádobí apod, což není nejlevnější). A uvědomila jsem si jednu věc: ten velký pekáč mi vyhovuje proto, že je hluboký, vejde se tam více vrsev, všechny malé pekáčky či misky sou dost nízké, chtělo by to něco jako misku na obří suflé, ale ani nevím, jestli se to vyrábí. Prozatím tedy pečící papír, díky za tip.

 
Vali
1326 příspěvků 18.10.06 12:38
Ejo

nemyslela jsem přehrazení, ale vytvoření jakési misky z většího papíru nebo teda z alobalu (ten je pro mě drahý). :-)))

Reagovala jsem hlavně proto, že si toho nikdo nevšímal a bylo mi janyT líto, že se nedočká rady. Tak teď jich bude mít, že si může vybrat.

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz