Moravske cukrovi, tak jak se zachovalo az nekde v dalavach USA. Dlouho jsem
po nem patrala, az jsem se dopatrala a zde se o tom muzete docis trochu vic. http://www.labuznik.cz/…hu-historie/
Prečtěte si o Moravském cukroví
Ahoj Babi, tak tohle mě potěšilo. Nemusím být za každou cenu světová
a moderní a hodně vzpomínám, jak nám babička vždycky na kraji plotny
opekla plátek nudlového těsta, abychom dali pokoj, no lahůdka! Samozřejmě,
že jsem to zkoušela na plátu na sporáku – prostě to není ono, chybí
tam vůně smolného dřeva a ledacos a taky babička.
Pro potěšení a pro inspiraci doporučuji knihu Lidové pečivo v Čechách a
na Moravě, autorek Jarmily Šťastné a Ludmily Prachařové, kterou v r.
1988 vydalo Ústředí lidové umělecké výroby. Já vím, ale možná se
najde v nějaké Městské knihovně. Někdy tzv. přebytečné a
nevyhledávané knihy prodávají. A tady jsou samé pracné recepty a nemá to
barevné obrázky, prostě nemoderní… Ale… teď koukám, že ta kniha
stála celých dvacet korun, tak to jsem se plácla přes kapsu!