Jeden recept uz tu je, ale neni pravy, uz jen protoze je pouzito listove testo. Mne se zdalo, ze testo je tam spise kynute nebo plundrove, bylo udelano se syrovou naplni a velke v prumeru snad 40-50cm. Predem dekuji.
Prave gruzinske "chačapuri"
Chačapuri
těsto: ½ kg mouky, 125 ml mléka nebo vody, ½ kostky droždí; 2-3 vejce
(podle velikosti), 50 g másla, 250 g sýra (typu balkán, feta, podle jiných
receptů tvaroh, nebo…), 20 g cukru, 50 g másla
Připravte těsto, nechte lehce vykynout. Vytvořte větší placku, do středu
vložte nádivku z nadrobeného sýra smíchaného s našlehanými vejci
(část odložit na potření), placku spojte od krajů do tvaru měšce, ten
zploštěte dlaní, potřete vejcem a upečte. Hotové ještě horké potírejte
máslem.
PS.:
Nevím, jestli se náplň ještě nějak koření (sůl vylučuju, to by bylo
už moc). Sama jsem to nezkusila dělat, jen ochutnala. Z dávky je těch
placek veliká, veliká mísa. Taky dobu a teplotu pečení nevím, snad to
někdo doplní.
Dekuji moc za rychlou odezvu. Tohle vypada, ze urcite bude ono. Preji vam krasny vecer.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
