Pokud si vzpomínám, tak byly tmavší barvy (asi obsahovaly trochu žitné mouky) a byly krásně ¨knedlové¨. Ráda bych sehnala recept.
Pravé dalamánky, jak si je pamatuji já ...
Vzpominam taky na ty vyborne dalamanky. Mam nekolik receptu na ruzne chleby a uz jsem z nich delala i dalamanky. Babi, podivej se na recept c. 5.935 „Zemle z zitne mouky“ na Labuzniku. Budu postupne psat vice receptu, snad se nektery vydari a treba se bude aspon podobat tem dalamankum, na ktere rada vzpominas.
Pampeliško, děkuji ti za odpověď. Mrkla jsem se na ty žemle a mám otázku. Ta žitná mouka co udáváš je 100%ní. Neupeče se z toho komisárek černý jak bota? Já si také peču sama chleba (na žitný dávám 20% žitné mouky a zbytek pšeničné a peču v konvekční troubě, kde proudí vzduch a může se tam všplichovat voda), housky a všechno možné. Dalamánky jsem zkoušela z mnoha různých těst. Ještě jsem se netrefila. Myslíš, že nostalgie přikrášluje? Každopádně zkusím ten tvůj recept, ale dej mně vědět o té mouce a máš-li po případě nějaký vyzkoušený trik. Děkuju.
Babi, tyto zemle jsem jeste nedelala, ale chutnala; recepty mam od jednoho
pekare z Moravy, ktery byl v nasem okoli znamy jako nejlepsi.
Ano jsou vyrobeny ze 100% zitne mouky. Vsechny jeho chleby jsem chutnala ale
nechala jsem si napsat jenom ty recepty, ktere mne chutnaly nejvice. Ja totiz
miluji ty uplne cerne chleby. Vim, ze kdyz mi je prinesl na osatce chutnat, ze
tam byl i chleba cerny, ale uz si skutecne nepamatuji, ktery byl ktery. Vsechny
jsem doposud nestacila vyzkouset. Pokud se Ti podari ty prave dalamanky sehnat,
tak se budu tesit, ze se s nami o recept podelis. Ahoj
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
