vykoštění drůbeže, naplnění rolády, vyčištění ledvinek,
svázání rolky nebo pečeně ..........
Tyto fráze ,velmi časté ve francouzských kuchařkách, jsou u nás naprosto
nerealizovatelné. V takové Francii je zcela obvyklé, že vám řezník
ochotně upraví maso podle vašeho požadavku. A to dokonce s úsměvem!
Už jste to někdy zkoušeli u nás??? A uspěli jste? Myslím, že ne!
Já jsem jednou, na manželův popud, žádala vyčištění ledvinek.
Prodavačka na nás koukala jak na blázny, málem si ukroutila hlavu a odnesla
ledvinky řezníkovi dozadu. V momentě byla zpátky s tvrzením, že je
řezník rozřízl a že jsou zkažené!!!
To je moje zkušenost z české masny! Co na to říct?!
Těším se na vaše české i zahraniční zkušenosti.
Požádejte svého řezníka o ....
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Požádejte svého řezníka o ....
Řezníci
Já jsem u nás řezníka nikde neviděla, za pultem jsou jen prodavačky a
ty nemám odvahu požádat ani o nasekání kotlet. Při posledním pokusu
paní chvíli sbírala odvahu, pak vzala sekeru v místě kde je nasazené
topůrko a klovala a klovala. Pár kotlet skončilo na zemi, ale hbitě je
sebrala a plácla na váhu. Trnula jsem hrůzou, že přibalí i své prsty.
Takže kupuji maso vcelku a doma vykostím.
Nedávno jsem četla zahraniční radu - vzít k řezníkovi své oblíbené
koření a bylinky a on odborně a ochotně maso sváže do rolády. No snad se
taky dočkáme.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie