vykoštění drůbeže, naplnění rolády, vyčištění ledvinek,
svázání rolky nebo pečeně ..........
Tyto fráze ,velmi časté ve francouzských kuchařkách, jsou u nás naprosto
nerealizovatelné. V takové Francii je zcela obvyklé, že vám řezník
ochotně upraví maso podle vašeho požadavku. A to dokonce s úsměvem!
Už jste to někdy zkoušeli u nás??? A uspěli jste? Myslím, že ne!
Já jsem jednou, na manželův popud, žádala vyčištění ledvinek.
Prodavačka na nás koukala jak na blázny, málem si ukroutila hlavu a odnesla
ledvinky řezníkovi dozadu. V momentě byla zpátky s tvrzením, že je
řezník rozřízl a že jsou zkažené!!!
To je moje zkušenost z české masny! Co na to říct?!
Těším se na vaše české i zahraniční zkušenosti.
Požádejte svého řezníka o ....
Já jsem u nás řezníka nikde neviděla, za pultem jsou jen prodavačky a
ty nemám odvahu požádat ani o nasekání kotlet. Při posledním pokusu
paní chvíli sbírala odvahu, pak vzala sekeru v místě kde je nasazené
topůrko a klovala a klovala. Pár kotlet skončilo na zemi, ale hbitě je
sebrala a plácla na váhu. Trnula jsem hrůzou, že přibalí i své prsty.
Takže kupuji maso vcelku a doma vykostím.
Nedávno jsem četla zahraniční radu - vzít k řezníkovi své oblíbené
koření a bylinky a on odborně a ochotně maso sváže do rolády. No snad se
taky dočkáme.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
