povidani o domacich pekarnach, Ivo

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
lydia
1227 příspěvků 09.12.05 18:10
povidani o domacich pekarnach, Ivo
Reakce:
Ivo
1045 příspěvků 10.12.05 10:34
Lydie...

…díky, už jsem o hodně chytřejší. Jen by mě ještě zajímalo, zda mohu tuto pekárnu využít jen pro přípravu těsta a pak to nějakým elegantním, nekomplikovaným způsobem vyklopit a upéct v normální troubě. Ten tvar ve mě opravdu vyvolává vražedné choutky…hihi.

Pěkný den.

possum
464 příspěvků 10.12.05 11:29
Ivo,

vetsina pekaren ma moznost upravy ruzneho testa a taky jen na zadelani testa. Tudiz, jak je testo hotove na peceni, tak ti pekarna zapipa. T si ho vytahnes a udelas s nim co chces a pak v normalni troube upeces.

Sněhurka
446 příspěvků 10.12.05 12:22
Ivo

Domácí pekárnu zatím nemám, ale uvažuji o jejím zakoupení. A to vůbec ne proto, abych v ní pekla chleba, ale proto, že labužnice ji doporučují také na absolutně bezpracnou přípravou kynutých těst všeho druhu - na chleba, knedlíky, vánočku, … a navíc i pro přípravu marmelád

marmelada
1643 příspěvků 10.12.05 14:46
další
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.12.05 21:06
Snehurko a Ivo,

přidala jsem " těsto na housky „:http://www.labuznik.com/recipe.php?…“_blank . Když těsto zpracovávám, nemusím podsypávat, vůbec nelepí. Je totiž perfektně propracované a při kynutí si pekárna sama udržuje ideální teplotu. Je to prostě dokonalé.

lydia
1227 příspěvků 11.12.05 13:17
Ivo,

co me na domaci pekarne fascinuje je to, ze das pul sacku hotove smesi (jejichz vyber je opravdu velky), nebo suroviny podle receptu a zapnes. Pekarna ti ukaze za jak dlouho bude chleb hotovy. Mezitim se muzes venovat jinym zajmum . Chleb je zarucene cerstvy a teply. Nevyhoda pekarny je, ze musis najit misto, kam ji ulozit. No a mas pravdu, neobvykla forma nepripomina chleb a jeste k tomu se da spatne uschovat v chlebniku. Takze se nekdy stane, ze zatouzis po chlebu od pekare.
Ale chleb se v pekarne pect nemusi, staci udelat jenom testo.

Snehulenko, marmeladu jsem jeste nedelala, treba ji uz nekdo zkousel a podeli se s nami o zkusenosti.

AbiesAlba
400 příspěvků 13.01.06 14:09
Marmeláda v domácí pekárně

V pekárně jsem marmeládu už připravovala - pomerančovou. V návodu k pek. ETA se píše, že program marmeláda je jen pro citrusové marmelády - takže jsem dělala pomerančovou. Omyla a odrhla řádně pomeranče, pak jsem část pomerančů okrájela takovým super udělátkem od Tescomy na citrusovou kůru, dala jsem ji do pekárny. Pak jsem v robotu rozmixovala oloupané pomeranče, směsi bylo asi 1 kg, vzniklou kaši jsem nalila ke kůře. Přivážila jsem 500 g cukru, lžičku citronové kůry a Gelfix Oetker 2:1. Zapnula jsem program marmeláda. Hotovou marmeládou jsem naplnila sklenice. Je výborná, zatím žádná sklenice nevypadá, že by se kazila. S marmeládami z jiného ovoce zkušenost nemám, ale podle chování pomerančové marmelády během programu bych raději zpracovávala pouze ty citrusové nebo tzv. želé - prostě marmelády z ovocných šťáv. Rozhodně bych do ní nedávala meruňky, švestky… Třeba bude mít někdo lepší zkušenost a odvahu vyzkoušet tam i to „husté“ ovoce.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz