povidani o domacich pekarnach, Ivo
…díky, už jsem o hodně chytřejší. Jen by mě ještě zajímalo, zda mohu tuto pekárnu využít jen pro přípravu těsta a pak to nějakým elegantním, nekomplikovaným způsobem vyklopit a upéct v normální troubě. Ten tvar ve mě opravdu vyvolává vražedné choutky…hihi.
Pěkný den.
vetsina pekaren ma moznost upravy ruzneho testa a taky jen na zadelani testa. Tudiz, jak je testo hotove na peceni, tak ti pekarna zapipa. T si ho vytahnes a udelas s nim co chces a pak v normalni troube upeces.
Domácí pekárnu zatím nemám, ale uvažuji o jejím zakoupení. A to vůbec ne proto, abych v ní pekla chleba, ale proto, že labužnice ji doporučují také na absolutně bezpracnou přípravou kynutých těst všeho druhu - na chleba, knedlíky, vánočku, … a navíc i pro přípravu marmelád
přidala jsem " těsto na housky „:http://www.labuznik.com/recipe.php?…“_blank . Když těsto zpracovávám, nemusím podsypávat, vůbec nelepí. Je totiž perfektně propracované a při kynutí si pekárna sama udržuje ideální teplotu. Je to prostě dokonalé.
co me na domaci pekarne fascinuje je to, ze das pul sacku hotove smesi
(jejichz vyber je opravdu velky), nebo suroviny podle receptu a zapnes. Pekarna
ti ukaze za jak dlouho bude chleb hotovy. Mezitim se muzes venovat jinym zajmum
. Chleb je zarucene cerstvy a teply. Nevyhoda pekarny je, ze musis najit misto,
kam ji ulozit. No a mas pravdu, neobvykla forma nepripomina chleb a jeste
k tomu se da spatne uschovat v chlebniku. Takze se nekdy stane, ze zatouzis po
chlebu od pekare.
Ale chleb se v pekarne pect nemusi, staci udelat jenom testo.
Snehulenko, marmeladu jsem jeste nedelala, treba ji uz nekdo zkousel a podeli se s nami o zkusenosti.
V pekárně jsem marmeládu už připravovala - pomerančovou. V návodu k pek. ETA se píše, že program marmeláda je jen pro citrusové marmelády - takže jsem dělala pomerančovou. Omyla a odrhla řádně pomeranče, pak jsem část pomerančů okrájela takovým super udělátkem od Tescomy na citrusovou kůru, dala jsem ji do pekárny. Pak jsem v robotu rozmixovala oloupané pomeranče, směsi bylo asi 1 kg, vzniklou kaši jsem nalila ke kůře. Přivážila jsem 500 g cukru, lžičku citronové kůry a Gelfix Oetker 2:1. Zapnula jsem program marmeláda. Hotovou marmeládou jsem naplnila sklenice. Je výborná, zatím žádná sklenice nevypadá, že by se kazila. S marmeládami z jiného ovoce zkušenost nemám, ale podle chování pomerančové marmelády během programu bych raději zpracovávala pouze ty citrusové nebo tzv. želé - prostě marmelády z ovocných šťáv. Rozhodně bych do ní nedávala meruňky, švestky… Třeba bude mít někdo lepší zkušenost a odvahu vyzkoušet tam i to „husté“ ovoce.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz