Portské víno

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
porah
32 příspěvků 02.10.09 12:35
Portské víno

Je portské víno vhodné na přípitek ? Děkuji za radu

Reakce:
buraci
1136 příspěvků 02.10.09 15:04
...

Na přípitek se hodí ledacos (i slivovice:-). Pokud máš na mysli uvítací přípitek na začátku oslavy (aperitiv), pak se hodí suché bílé portské. Potom už se portské (zejména sladké červené) podává pouze na konci jídla k dezertům, vhodným sýrům, olivám atd. I pak je možno pronést přípitek, třeba nad svatebním dortem.

porah
32 příspěvků 03.10.09 08:41
...

…zřejmě máš pravdu, tak by to mělo být, problém je v tom, že mám k dispozici portské červené - na netu jsem vypátrala, že červené portské jako aperitiv by se hodilo v případě, že by byl vhodný předkrm - já se rozhodla pro farmářskou paštiku (vložila jsem ji i do receptů), jen si nejsem jistá tím přípitkem - ale jak říkáš ..na přípitek se hodí ledacos.. jen jsem chtěla vědět, jestli se třeba přípitek portským není nějaký zá:,–(ní prohřešek…díky

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.10.09 15:19
Hotelová škola v Chamonix,

podle které se řídím již mnoho let, přípitek červeným portským dovoluje. Druh předkrmu nespecifikuje, tudíž myslím, že farmářská paštika bude též vhodná.

porah
32 příspěvků 05.10.09 09:12
...

Ahoj ivo, Tvá odpověď mě příznivě naladila na celý týden - díky moc, teď jen nezkazit tu paštiku

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz