POMOC !!!!! Zdrcnutá sýrová vomáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.11.06 11:59
POMOC !!!!! Zdrcnutá sýrová vomáčka

Dneska moje mladá dělala k večeři těstoviny se sýrovou omáčkou.
A jak dělala nivovou omáčku za mé asistence, tak se najednou omáčka zdrcla.
BABO A TEĎ RAĎ.
Náprava už asi není možná, jen mi vrtá hlavou, kde se stala chybka.

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 30.11.06 17:38
miláčku,

někdy pomůže za stálého míchání přilévat trochu horké vody a pokud Áďa dělala omáčku se smetanou, někdy se zkrátka stane, že se „zcuckne“ - nejlepší je tu omáčku se smetanou již nevařit … ;o) A pokud tam smetana nebyla, tak ses asi holt „vošklivě“ na tu „vomáčku“ kouknul, ta se lekla - a srazila se! ;o)))

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.12.06 00:08
Hahabáně,

co si děláš vrásky? Hodíš to do mixéru a cucky rozmixuješ, že nikdo nic nepozná, ne? Kde je tvůj kreativní přístup k problému, ha? Kde se fláká Mičurin Hahabanovič Hahabaněnko?

 
pekarka
410 příspěvků 01.12.06 00:25
Zdrcnutá omáčka

No já to vždycky přecedím přes sítko, jemně propasíruju a nikdo nic nepozná. Když je řídká postupuji obvyklým způsobem, přece nic není problém.

 
possum
464 příspěvků 01.12.06 04:58
AHA!

Proc ji nedela v mikrovlnce? By se ji nezdrcla.

 
DanaJ
1136 příspěvků 01.12.06 05:20
Je to určitě teplem.

Jak se přidá sejra, tak se musí vypnout teplo a nebo dát na minimum. Nesmí to určitě vařit. Sýr je třeba rozpouštět pozvolna. Doporučuji, když se to stane příště, tak rozmixovat tyčovým mixérem.

 
Tasma
415 příspěvků 01.12.06 06:41
...

Mě když se někdy něco nezadaří, a není to zrovna jak má být, nazvu to specialitou dne a předložím strávníkům i s novým názvem

 
karminek
757 příspěvků 01.12.06 08:56
Habáníčku

ty se určitě zapoměl oholit

 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.03.07 01:07
...

Hele, pokračování bylo dost zajímavý:
Po chvíli přemejšlení sem k tomu zdrcnutýmu sajrajtu přidal trochu mlíka a sraženina při dalším varu zmizela. Úplně se rozpustila.
Takže poučení pro všechny.

 
Florentyna
439 příspěvků 18.03.07 20:09
U Habanů se asi taky neví,

že pomůže předem (=před sýrem) zahustit omáčku trochou škrobu nebo mouky. Ale jestli to taky pomůže, když už je pozdě, to fakt nevím… Srdečné pozdravy kulinářské omladině!

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz