Nejen na jare se mnozi z nas snazi zbavit prebyvajicich tukovych polstarku. Obdobi diet se casto protahne az do letnich mesicu. Pokud se to stalo i vam, vyzkousejte polevku, ktera tuky primo pozira. Musite ovsem dodrzovat pravidla, ktera najdete na konci tohoto clanku.
Polevka pro stihlou linii (tukozroutska)
Doba pripravy 35 minut
4 cibule
1/2 hlavky bileho zeli
2 rajcata
1 vetsi paprika
1/4 celeru
1,5 l vody
1 kostka bujonu
zelene nate celeru i s casti repiku nebo
2 - 3 snitky rapikateho celeru
mlety pepr sul
1..Cibuli oloupeme a nakrajime na kolecka. Do velkeho hrnce dame varit vodu,
kterou ochutime kostkou bujonu a pripadne jeste osolime. prisypeme nakrajena
kolecka cibule a nechame vse spolecne varit.
2. Hlavkove zeli prekrojime na ctvrtky, zbavime vrchnich listu a kostalu a
nakrajime na sirsi nudlicky. Pridame je do hrnce k cibuli a opet uvedeme
polevku do varu.
3. Papriku rozkrojime, zbavime stopky a semeniku, omyjeme ji a nakrajime na
sirsi nudlicky. Ty vlozime do hrnce s ostatni zeleninou a asi 6 minut
povarime.
4. Celerovou bulvu oloupeme a nahrubo nastrouhame. rapiky z celerove nate
nakrajime na spalicky. Vse pridame do hrnce s polevkou, uvedeme do varu a
varime dopolomekka.
5. Horni cast rajcat narizneme krizem, sparime je horkou vodou, kratce
ochladime ve studene a oloupeme slupku.
Nakrajime je na dilky a nechame v polevce uz jen kratce povarit. Nakonec do
huste zeleninove polevky pridame omytou a nadrobno nakrajenou celerovou nat a
podle chuti ji opeprime.
Varianta:
Krome polevky muzete samozrejme jist i dalsi nezakazane potraviny. Nabizime vam jednu z moznych variant, cim si cely den polevku doplnovat.
1.den: nesladke ovoce
2.den: varena nebo syrova zelenina (ale zadne lusteniny), k veceri pecena
brambora s maslem
3.den: ovoce (bez bananu) a zelenina
4.den: dva banany
5.den: 300 g liboveho hoveziho a 4 rajcata
6.den: netucne maso z kurete, ovoce i zelenina (vse bez priloh)
7.den: libove mnozstvi ryze Natural, ovocny prirodni dzus a zelenina
podle chuti.
Tip:
Chcete-li opravdu ztratit neco z nadbytecne vahy, meli byste jist polevku cely
tyden nekolikrat denne v mnozstvi, kolik snesete. Behem teto doby zcela
vynechte chleb i dalsi pecivo, sladkosti, smazene pokrmy, tuky, tucna masa a
syry. Z napoju muzete pit jen vodu ( nejlepsi je ochucena citronovou stavou),
neslazenou kavu a caj. Po tydnu si od polevky odpocinte nekolik dni a pak kuru
pripadne jeste jednou zopakujte.
Prevzato z casopisu Vlasta