Poleva na perníčky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
snezenka
109 příspěvků 17.12.07 14:43
Poleva na perníčky

Potřebovala bych poradit s polevou na perníčky. Vím, že moučkový cuk, prosátý, s bílkem a možná trochou citronové šťávy. Nevím, co dělám špatně, ale minulý rok se mi poleva bortila, a chla minimálně 48 hodin. Tento rok je budu zdobit v sobotu 22.12. a tak potřebuji, aby ta poleva byla suchá co nejdříve. Nemáte nějakou fintu?



Reakce:
 
snezenka
109 příspěvků 17.12.07 14:45
oprava

*poleva schla

 
KUHTIK
39 příspěvků 17.12.07 18:49
Poleva na perníčky - pro snezenku

175 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
1 lžička škrobové moučky
Moučkový cukr nejprve dvakrát prosejeme, přidáme škrobovou moučku, bílek a citronovou šťávu. Větší plochou vařečkou vše třeme, dokud nám nevznikne hustá,hladká, lesklá bílá poleva. Pokud je příliš hustá, přidáme několik kapek citronové šťávy, je-li řídká, přidáme trochu cukru. Pak opět řádně promícháme. V případě potřeby můžeme obarvit potravinářskou barvou. TŘENÍ TRVÁ 15-20 MINUT - TAM BY MOHLA BÝT CHYBA.

 
HelcaK
960 příspěvků 17.12.07 19:24
pozor!

Není dobrý nápad usnadnit si tření šlehačem - do hmoty se dostane moc vzduchu a je pak křehká a z perníčků se drolí.

 
Vali
1326 příspěvků 18.12.07 01:32
taky se mi to vloni stalo

že mi špatně schnula poleva a bylo to při použití moučkového cukru z krabice. Raději proto kupuji ten v sáčku (v růžovém z Penny nejraději). Možná v něm měli příliš protihrudkujícího přípravku. Protože dělám vždy polevu skoro z 1,5 kg cukru používám robot a metlu na tření (ne šlehací) a ředím spíš bílkem než citronovou šťávou, potom poleva opravdu dobře drží.

 
Sylvie
2302 příspěvků 20.12.07 08:21
Metla na tření

Vali, jak ta metla na tření vypadá? Myslíš metlu na těsto?
 Děkuji

 
Vali
1326 příspěvků 20.12.07 10:36
metla

…to ti těžko vysvětlím, já mám starý robot, je tam jedna metla z drátů - šlehací, potom na těsto hák a třecí je plná plochá s otvory…je to ten robot co mám v deníčku - „stařeček“ - k nezaplacení…když dělám málo polevy, tak si dám jen jednu metličku k ručnímu ETA šlehači a taky to jde dobře

 
Sylvie
2302 příspěvků 20.12.07 10:55
Vali, dík

Jdu se na toho robota mrknout. Jinak Ti moc děkuju za vysvětlení.
 Ahoj

 
gaburiatko
739 příspěvků 21.12.07 13:13
poleva

Ahojte, ja vzdy robim polevu tak, ze si navazim 250 g praskoveho cukru, ten aspon 3-5 krat preosejem, zavisi od sitka, potom k tomu pridam 1 bielok a par kvapiek citronovej stavy. Toto vsetko naraz vymiesam mixerom (metlickami) do hladka. Dolezita je hustota polevy, vzdy treba nabrat na lyzicu a pozerat, ako steka, ak je riedka, potom pridat cukor, ale preosiaty. Inak, nikdy som s tym nemala problem. Takze cele je to o hustote.

 
snezenka
109 příspěvků 23.12.07 13:47
...

tak na zdobení perníčků jdu nakonec až dneska, dřív jsem to nestihla. jsem zvědavá, jak to dopadne, pak v¨ám dám vědět.
PS: díky za rady a postřehy



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz