a zároveň upozornění na jeho úžasný záznam v deníčku -
Mezinárodní názvosloví mořských ryb. Mohla jsem to napsat soukromě, ale
byla by škoda, aby tenhle příspěvek zapadl nepozorovaně.
Mánku, díky! Moc a ještě jednou. Každý z nás, kdo je nucen častěji
pracovat s cizím jazykem ví, že biologické názvy jsou ve slovnících
nejhůř dohledatelné a že specializované slovníky zase nejsou až tak
snadno dostupné a zpravidla chybí právě, když je člověk potřebuje. Ty to
máš i s obrázky. Takže ještě - díky, jsi zlato.
Poděkování Mánkovi
děkuji. Já to mám v deníčku už několik let, jenom jsem tam dnes doplnil ještě italské názvy, které mi poslala sveva. Mimochodem tam mám i sladkovodní ryby a na svých stránkách i další mořské potvory včetně jejich zpracování.
díky. S dovolením jsem si obojí stáhla pro svou soukromou potřebu. A proto, aby to někdo nepromeškal, tak jako jsem to v Tvém deníčku úplně promeškala já, jsem to umístila sem, kde to snad najde víc lidí.
že ač na Mánkovy stránky ráda a často nakukuju, slovníček jsem
neobjevila (i když by se mi opravdu hodil); mohli byste mě prosím
nasměrovat? Díky předem.
Jinak, já osobně čerpám ze dvou úžasných knížek, skript pánů
Konečného a Pavlíčka (Mánek asi bude vědět, o co se jedná) - „Dary
moře“ a „Mořské ryby“ - ale o tom jsem sem už před časem psala, jak
se tak koukám do gůglu: http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…
kteří mají zájem dávám odkaz na své stránky, kde jsou v rubrice „Zajímavosti ze světa pod hladinou“ názvy mořských i sladkovodních ryb, pojednání o mlžích, korýších a hlavonožcích včetně návodů na jejich přípravu pro kuchyňské zpracování.
Návody na zpracování nejsou v níže uvedené rubrice, ale v rubrice „Jak na to v kuchyni“.