Plátková zelatina

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lindaa
114 příspěvků 16.05.06 14:40
Plátková zelatina

Zdravím vsechny Labuzníky. Kdo mi poradí jak se pracuje s plátkovou zelatinou? Návod na sácku sice je, ale v jakési pro me nesrozumitelné hatmatilce. Logicky uvazuji, ze musím zelatinu namocit, ale co pak? Nevim jak ji pouzít do pokrmu kam se nepridává tekutina jako napr. sýrová roláda nebo nepecený tvarohový dort. Mám zelatinu namocit, vymackat, „na sucho“ zahrát do rozpustení a potom zaslehat do sýrovo-vajecné smesi? A nebo mám postupovat jinak. Dekuji

Reakce:
 
Lindaa
114 příspěvků 16.05.06 14:48
Já jsem hlupís....

… jeste jsem se chtela zeptat - pouzívá se tato zelatina jinak do slaných a jinak do sladkých pokrmu a nebo je pracovní postup stejný? Nikdy jsem to nezkousela, ale treba tunákovou mousse nebo nepecené moucníky miluji a bez zelatiny mi to nebude drzet. Ted uz jsem snad na nic nezapomela. Jeste jednou dekuji.

 
marmelada
1643 příspěvků 16.05.06 15:21
diskuse

tady je několik diskusí o želatině
které tu proběhly. Máš co číst.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz