Pizzerie + Haccp

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Jejaho
4 příspěvky 04.03.13 09:04
pizzerie + Haccp

Snad mi z Vás lidiček někdo pomůže. Jedná se o pizzerii a Haccp. Nemáte nějakou zkošenost či nějaká diskuze na toto téma. Chtěl bych si otevřít pizzerii, rád něco tvořím pro lidi, co bych potřeboval či budu potřebovat. Sice jsem vyučen elektrikář - zřejmě jsem se minul povolání. A na netu nic potřebného nemohu najít :pocitac:

Reakce:
casino
4482 příspěvků 04.03.13 13:25
Zadejte do Google: haccp pizzerie

A zkuste se taky párkrát podívat na ANO, ŠÉFE se Zd. Pohlreichem :)
Myslím, že v jeho péči skončí většina amatérských nadšenců :) ale třeba zrovna vy budete výjimka potvrzující pravidlo :nevim:
Hodně štěstí přeji, budete ho potřebovat :palec: :)

Jejaho
4 příspěvky 04.03.13 17:27

Právě, když se na tento pořad člověk podívá, má větší chut do toho jít. Připadá mi, že kuchař je ve škole i v práci nucen potraviny nahrazovat či zpracovávat, ikdyž by tyto potraviny neměli být dále konzumovány :poblion:.Šetřit na něčem, lidé jsou ti kdo objednávájí. Ztratíte lidi-peníze-práci. Po 8 letech kdy na tuhle šanci čekám bych ji chtěl uzkutečnit. Mit přiměřené ceny, nemít nejlevnější potraviny a hlavně dělat pro lidi, lidi kteří ocení, tím že si budou objednávat. :palec: Jen je problém zjistit určíté informace. :nevim:

casino
4482 příspěvků 04.03.13 21:01
Pojďme tedy od Adama

Já už jsem 16let venku z branže,,, ale myslím si, že se toho moc nezměnilo :think:
Výroba pizzy = pekařina = ŘEMESLNÁ ŽIVNOST
Jak to máte s odbornou způsobilostí? Vyučen v oboru (nebo příbuzném) patrně nejste :nevim: a o praxi v oboru se také nezmiňujete. Vidím to na odborného zástupce; může jít o formalitu, ale máte takovou osobu (z rodiny - zadarmo), nebo budete někoho platit (nese riziko postihu)?

Jejaho
4 příspěvky 05.03.13 11:01

Jednalo by se o odborného zástupce,garanta.Co se týče postihu, ptal jsem se na to a vše by mělo jít za mnou za provozovatelem :cert:.4 roky jsem byl na brigádě v pizzerii, ale bohužel se mi toto nemůže počítat :zed:.Chtěl bych si vybudovat nějaké zázemí, své místo, práci kde je šance aby si mě někdo vážil za to, že se snažím. :potlesk:

casino
4482 příspěvků 05.03.13 12:51
Konečně jsem si vzpomněl!!!

Před časem se na LABU mihnul kolega který projektuje HACCP to by mohl být váš muž :)
Píšete: „Chtěl bych si vybudovat nějaké zázemí, své místo, práci kde je šance aby si mě někdo vážil za to, že se snažím.“
Věřte, já vás chápu, ale takových optimistů jsou plné hřbitovy (parafrázuji rčení o hrdinech) :mrgreen:
Měli jsme (to není plural majestatis) :mrgreen: gggdysi cukrářskou výrobu, a až na to uznání o které mi nikdy nešlo, to cítím podobně jako vy, jako službu bližnímu svému. Snažili jsme se být nejlepší a snad jsme i byli. Pár věcí jsem experimntálně vylepšil, nic jsme nešidili, zákusky byly vždy větší než jsme deklarovali (pracovník ČOI nebo ČZPI -teď už si nevzpomenu: "Pane Casino, ale toho másla, šlehačky a čokolády tam nemusíte dávat takové množství,,, vždyť musíte na něčem i vydělat!!!) a uznání přišlo potom jaksi samo! No, bylo to příjemné… :oops:
Ale jinak to byla řehole… Zaměstnaci si odkroutili svoje, a my pracovali často 12, 16 hodin :twisted: Sem tam zavolali v sobotu z cukrárny, že jim docházejí větrníky… Kopl jsem do vrtule jel 30km, namíchal odpalované, upekl, naplnil, potáhl, odvezl na prodejnu a pak 30km domů :evil: Zisk? Nula od nuly pojde,,, ale dělal jsem to rád :)
No, když nám po pár letech majitel neobnovil nájemní smlouvu na provozovnu, tak jsme to brali jako vysvobození… Nejlépe je peníze vydělávat jinak než prací!!! :mrgreen:
+++++
A jak to máte s provozovnou vy :?: :)

Jejaho
4 příspěvky 05.03.13 16:21

Co se týče provozovny.Budu mít vlastní prostor v baráčku. :lol: Chtěl bych to prozatím pojmout jako bistro s dovážkou do domu s nádechem věhlasné Ameriky :pankac:.Lidé maj chutě, nechtěj nikam chodit, přijedou pozdě z práce a budou mít možnost zavolat :dance:.Konkurence je jen jedna, jsou dražší, nic z pizzerky si nevybudovali - jen pracovníci kteří někomu vydělávaj. :cert: Už od 14 stále jen dělám a nikde to neni vidět, bez dětí, máme šenci dokazovat, že i odvaha a trpělivost jsou co čemu v této době :andel: Vim, že jsou to silná slova, ale mít provozovnu na hlavní silnici, u benzíny, dost lidí mě zná, každou chvilku jsou tu akce díky městu atd.Dost argumentu pokusit se o to a nepočítat se sebevraždou. :pocitac:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz