Dobrý den,chystám se na víkend dělat dětský dortík do maličké formy a potřebovala bych nějaký osvědčený a jednoduchý recept na piškotové těsto.Minule jsem ho sice nějak udělala a v troubě vypadal krásně,ale potom se po vytažený z trouby zdrcnul a byl na výšku poloviční a chuť taková syrová.Prostě něco dělám špatně,předehřát troubu?Na kolik stupňů péct a jiné další fígle prosím připište taky,protože nemám fakt nikoho s kým bych se poradila.Díky moc.
PIŠKOTOVÉ TĚSTO NA DĚTSKÝ MINI DORTÍK.-SPĚCHÁ!
dortík
v mikrovlnce . Jen bacha! - Nenechávat ho tam ani o minutku navíc déle,
hrozí, že se promění v kámen - viz diskuze pod receptem )
vladka"tak to mám smůlu.mikrovlnku už jsem zrušila.Mám jen elektrickou troubu a většinu věcí peču na program horkovzdušná.
na lehké moučníky používám toto těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru (spíše méně), 0,5 hrnku mléka,
0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva.
Zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech nebo do formy a upéct. Mám
horkovzdušnou troubu a peču na 175°C. Náplň může být krém, nebo piškot
jen pokladu ovocem a zaliju želatinou.
To je recept na piškotové těsto?Tak to určitě vyzkouším.Hlavně, aby to nebylo jako obyč. hrnková buchta- o to mi jde.Ještě prosím labužníci o rady:Tu troubu mám předehřát?Jak to vyklopit,abych to neroztrhala a formu vymazat třeba herou a vysypat polohrub. moukou?vytáhnout hned nebo nechat „dojít“ v troubě?
Koukni na můj recept Péřová bublanina - dobrý a jednoduchý recept od
maminky.
Pokud dělám do dortové formy, vyložím jen dno pečícím papírem. Po
stěnách formy těsto stoupne a po vytažení upečeného moučníku příliš
neklesne, když stěny nejsou vymazané. Po vychladnutí dortu jen odkrojím
kolem formy.
Pokud peču v dortové formě - tedy vyšší piškot, tak dávám do mírně
vyhřáté trouby a peču zvona. Dotykem prstu na pečené těsto bezpečně
poznáš, že je propečené - těsto je pružné. Jen nevysušit a
nepřepéct!
Jablonko - troubu musíš předehřát, já taky formu vymazávám a vysypávám. Dort peču tak 180 - 200 a tak po 40 min. píchnu a zkusím jestli je propečený. Pokud se nelepí, vytáhnu ho z trouby ven - nenechávám dojít. Jinak používám piškotový korpus který mám v mých receptech.