PIŠKOTOVÉ TĚSTO NA DĚTSKÝ MINI DORTÍK.-SPĚCHÁ!

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jablonka
8 příspěvků 24.04.08 13:41
PIŠKOTOVÉ TĚSTO NA DĚTSKÝ MINI DORTÍK.-SPĚCHÁ!

Dobrý den,chystám se na víkend dělat dětský dortík do maličké formy a potřebovala bych nějaký osvědčený a jednoduchý recept na piškotové těsto.Minule jsem ho sice nějak udělala a v troubě vypadal krásně,ale potom se po vytažený z trouby zdrcnul a byl na výšku poloviční a chuť taková syrová.Prostě něco dělám špatně,předehřát troubu?Na kolik stupňů péct a jiné další fígle prosím připište taky,protože nemám fakt nikoho s kým bych se poradila.Díky moc.

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 24.04.08 15:47
Třeba toto ...

dortík v mikrovlnce . Jen bacha! - Nenechávat ho tam ani o minutku navíc déle, hrozí, že se promění v kámen - viz diskuze pod receptem :o)

 
jablonka
8 příspěvků 24.04.08 17:22
...

vladka"tak to mám smůlu.mikrovlnku už jsem zrušila.Mám jen elektrickou troubu a většinu věcí peču na program horkovzdušná.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.04.08 22:24
Jablonko,

na lehké moučníky používám toto těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru (spíše méně), 0,5 hrnku mléka, 0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva.
Zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech nebo do formy a upéct. Mám horkovzdušnou troubu a peču na 175°C. Náplň může být krém, nebo piškot jen pokladu ovocem a zaliju želatinou.

 
jablonka
8 příspěvků 25.04.08 06:59
ještě dotaz-pomoc!

To je recept na piškotové těsto?Tak to určitě vyzkouším.Hlavně, aby to nebylo jako obyč. hrnková buchta- o to mi jde.Ještě prosím labužníci o rady:Tu troubu mám předehřát?Jak to vyklopit,abych to neroztrhala a formu vymazat třeba herou a vysypat polohrub. moukou?vytáhnout hned nebo nechat „dojít“ v troubě?

 
marmelada
1643 příspěvků 25.04.08 08:49
Péřový piškot

Koukni na můj recept Péřová bublanina - dobrý a jednoduchý recept od maminky.
Pokud dělám do dortové formy, vyložím jen dno pečícím papírem. Po stěnách formy těsto stoupne a po vytažení upečeného moučníku příliš neklesne, když stěny nejsou vymazané. Po vychladnutí dortu jen odkrojím kolem formy.
Pokud peču v dortové formě - tedy vyšší piškot, tak dávám do mírně vyhřáté trouby a peču zvona. Dotykem prstu na pečené těsto bezpečně poznáš, že je propečené - těsto je pružné. Jen nevysušit a nepřepéct!

 
pekarka
410 příspěvků 25.04.08 12:27
piškotové těsto

Jablonko - troubu musíš předehřát, já taky formu vymazávám a vysypávám. Dort peču tak 180 - 200 a tak po 40 min. píchnu a zkusím jestli je propečený. Pokud se nelepí, vytáhnu ho z trouby ven - nenechávám dojít. Jinak používám piškotový korpus který mám v mých receptech.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz