Tento mi byl též přivezen. Také nevím co s ním.
Ano…nastrouhat, ale co pak dále?
Díky za každou radu.
Tento mi byl též přivezen. Také nevím co s ním.
Ano…nastrouhat, ale co pak dále?
Díky za každou radu.
V ČR třeba zajíce či kapra na černo
V Oz třeba klokana či Latimerii na černo
Nevěřím, že v Kérkonoších se gdecovšechno moučné posladku (kaše,
nudle, knedlíky, trhance, šlejšky) nesypalo (vedle opražené strouhanky)
i perníkem…, o koláčích nemluvě
P. S.
U nás když je dusno, tak uvařím rajčudu s perníkem a hnedle je
dýchatelno, protože paní, než by vzala něco takového do huby, tak si
raději zaběhne do města poskvrnit si ústa dačím z fast foodu…
http://www.labuznik.cz/…ve-tiramisu/
http://www.labuznik.cz/…ikove-nudle/
http://www.labuznik.cz/…y-s-povidly/
http://www.labuznik.cz/…ym-pernikem/
http://www.labuznik.cz/…ove-kulicky/
http://www.labuznik.cz/…le-jitrenky/
http://www.labuznik.cz/…-s-pernikem/
http://www.labuznik.cz/…ovou-cepici/
http://www.labuznik.cz/…ovy-salamek/
http://www.labuznik.cz/…dort-medovy/
A mraky dalsich…
Staci zadat do vyhledavace „pernik na strouhani“
Vetsinou jde o sladke pokrmy
Peču kynutou bábovku s náplní: kakao, cukr krupice, strouhaný perník, pokropím hustě rozpuštěným máslem, zavinu, dám do bábovkové formy a dám péci. Může se péci i jako závin.
I zde vám všem děkuji za rady.
Na perníček se zatím jen koukám a přemýšlím, zda ho nesníst jen tak jak je, abych vlastně „ochutnala“ něco z mládí.
Tvar mi byl velice povědomý a dokonce jsem si vzpoměla na perník slepený
jakousi zavařeninou a máčený v čokoládě.
Také se mi matně vybavuje i perník, na kterém byly půlky mandlí
uspořádaných do tvaru kytičky.
@esmeralda píše:
I zde vám všem děkuji za rady.Na perníček se zatím jen koukám a přemýšlím, zda ho nesníst jen tak jak je, abych vlastně „ochutnala“ něco z mládí.
Tvar mi byl velice povědomý a dokonce jsem si vzpoměla na perník slepený jakousi zavařeninou a máčený v čokoládě.
Také se mi matně vybavuje i perník, na kterém byly půlky mandlí uspořádaných do tvaru kytičky.
Esme, pokud máš perník na strouhání, tak nečekej, že to bude jako
perníčky spojené marmeládou a máčené v čokoládě. Perník na
strouhání konsistencí odpovídá STROUHÁNÍ
@bocianka
Díky za inspiraci, to vypadá moc dobře, pro mne bez krupicového cukru do
náplně, ale třeba sušené - k perníku - švestky? brusinky? - asi spíš
ty švestky.
Ejo, díky za upozornění. Ale jak se znám, snědla bych i to. Znáš to:
Dobrý prase…
Včera jsem mluvila s tchýní a ta mi prozradila že perník nakrájí na
plátky, něčím vždy dva spojí (předpokládám že zavařenina je
vhodnější než Vegemite), namočí do rumu a obalí v kokosové moučce.
Ten rum imponoval zvláště mému partnerovi.
@bocianka píše:
Ejo, já bych preferovala švestky.
Já asi taky, ale teď rozpálit troubu se skoro rovná pokusu o sebevraždu