Perník na strouhání z ČR

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 20.07.13 23:51
Perník na strouhání z ČR

Tento mi byl též přivezen. Také nevím co s ním.
Ano…nastrouhat, ale co pak dále?

Díky za každou radu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4469 příspěvků 21.07.13 01:14
Co s perníkem?

V ČR třeba zajíce či kapra na černo
V Oz třeba klokana či Latimerii na černo :) :mrgreen:
Nevěřím, že v Kérkonoších se gdecovšechno moučné posladku (kaše, nudle, knedlíky, trhance, šlejšky) nesypalo (vedle opražené strouhanky) i perníkem…, o koláčích nemluvě :palec:
P. S.
U nás když je dusno, tak uvařím rajčudu s perníkem a hnedle je dýchatelno, protože paní, než by vzala něco takového do huby, tak si raději zaběhne do města poskvrnit si ústa dačím z fast foodu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Dadooa
268 příspěvků 21.07.13 01:17

http://www.labuznik.cz/…ve-tiramisu/
http://www.labuznik.cz/…ikove-nudle/
http://www.labuznik.cz/…y-s-povidly/
http://www.labuznik.cz/…ym-pernikem/
http://www.labuznik.cz/…ove-kulicky/
http://www.labuznik.cz/…le-jitrenky/
http://www.labuznik.cz/…-s-pernikem/
http://www.labuznik.cz/…ovou-cepici/
http://www.labuznik.cz/…ovy-salamek/
 http://www.labuznik.cz/…dort-medovy/

A mraky dalsich…
Staci zadat do vyhledavace „pernik na strouhani
Vetsinou jde o sladke pokrmy :-)

 
bocianka
528 příspěvků 21.07.13 14:07

Peču kynutou bábovku s náplní: kakao, cukr krupice, strouhaný perník, pokropím hustě rozpuštěným máslem, zavinu, dám do bábovkové formy a dám péci. Může se péci i jako závin.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.07.13 23:54

I zde vám všem děkuji za rady.

Na perníček se zatím jen koukám a přemýšlím, zda ho nesníst jen tak jak je, abych vlastně „ochutnala“ něco z mládí.

Tvar mi byl velice povědomý a dokonce jsem si vzpoměla na perník slepený jakousi zavařeninou a máčený v čokoládě.
Také se mi matně vybavuje i perník, na kterém byly půlky mandlí uspořádaných do tvaru kytičky.

 
Eja
3815 příspěvků 23.07.13 11:53
@esmeralda píše:
I zde vám všem děkuji za rady.

Na perníček se zatím jen koukám a přemýšlím, zda ho nesníst jen tak jak je, abych vlastně „ochutnala“ něco z mládí.

Tvar mi byl velice povědomý a dokonce jsem si vzpoměla na perník slepený jakousi zavařeninou a máčený v čokoládě.
Také se mi matně vybavuje i perník, na kterém byly půlky mandlí uspořádaných do tvaru kytičky.

Esme, pokud máš perník na strouhání, tak nečekej, že to bude jako perníčky spojené marmeládou a máčené v čokoládě. Perník na strouhání konsistencí odpovídá STROUHÁNÍ :mavam:

 
Eja
3815 příspěvků 23.07.13 11:56

@bocianka
Díky za inspiraci, to vypadá moc dobře, pro mne bez krupicového cukru do náplně, ale třeba sušené - k perníku - švestky? brusinky? - asi spíš ty švestky.

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.07.13 00:41

Ejo, díky za upozornění. Ale jak se znám, snědla bych i to. Znáš to: Dobrý prase…
Včera jsem mluvila s tchýní a ta mi prozradila že perník nakrájí na plátky, něčím vždy dva spojí (předpokládám že zavařenina je vhodnější než Vegemite), namočí do rumu a obalí v kokosové moučce.
Ten rum imponoval zvláště mému partnerovi. :jazyk:

 
bocianka
528 příspěvků 25.07.13 14:56

Ejo, já bych preferovala švestky.

 
Eja
3815 příspěvků 27.07.13 09:12
@bocianka píše:
Ejo, já bych preferovala švestky.

Já asi taky, ale teď rozpálit troubu se skoro rovná pokusu o sebevraždu :mrgreen: :mavam:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz