Prosím, poradíte mi někdo skutečně jednoduchý a osvědčený recept na perníčky? Potřebuji jednoduchou přípravu těsta a také aby rychle změkly. Moc díky Lass
Perníčky
nedávno jsem pekla podle receptu od Andry TARGET=_new a můžu jen doporučit, určitě to splní tvé požadavky. Dokonce moc chutnaly i perníkové kouzelnici Vali, a to už je jistou zárukou kvality…
tak tyhle letos vyzkousim, zatim naprosto vsechny recepty skoncily cimsi podobnym dlazdickam (tedy co se tyce tvrdosti)
tak tyhle letos vyzkousim, zatim naprosto vsechny recepty skoncily cimsi podobnym dlazdickam (tedy co se tyce tvrdosti)
zkusila jsem podle Tvého receptu, jsou moc dobré. jen mám problém s bílkovou polevou - musela jsem ji vyhodit, přidávala jsem do ní cukr a furt tekla a tekla…Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Jaký je správný poměr surovin? Moc díky za radu. Lass
neříkáš, který z těch dvou receptů jsi upekla. U mikulášských
perníčků neudávám recept na polevu. Takže to budou asi ty americké,
u kterých je běžná bílková poleva z jednoho bílku a 150g (1 hrnku=250
ml) mletého cukru. Poleva musí být dobře umíchaná a musím říct, že
mně nikdy netelka a to jsem do ní někdy přikápla citronu, nebo rumu
Mrkla jsem se na český web a čtu 70 g moučkového cukru + 1 bílek, což
je většina receptů i z dadalovy kuchařky.
Další, 1 bílek + 120 g cukru + lžička citronové šťávy.
Další, 1 bílek + 150 - 180 g cukru, pár kapek octa + 1 lžička škrobu
(ta je zajímavá)
Takže nevím, možná jsi nemíchala dost dlouho
neříkáš, který z těch dvou receptů jsi upekla. U mikulášských
perníčků neudávám recept na polevu. Takže to budou asi ty americké,
u kterých je běžná bílková poleva z jednoho bílku a 150g (1 hrnku=250
ml) mletého cukru. Poleva musí být dobře umíchaná a musím říct, že
mně nikdy netelka a to jsem do ní někdy přikápla citronu, nebo rumu
Mrkla jsem se na český web a čtu 70 g moučkového cukru + 1 bílek, což
je většina receptů i z dadalovy kuchařky.
Další, 1 bílek + 120 g cukru + lžička citronové šťávy.
Další, 1 bílek + 150 - 180 g cukru, pár kapek octa + 1 lžička škrobu
(ta je zajímavá)
Takže nevím, možná jsi nemíchala dost dlouho
pekla jsem ty Milulášské a můžu doporučit, jsou moc dobré. Pekla jsem z jedné dávky a měla jich tři plechy. Ale poleva je nad moje síly…
Viděla jsi tenhle článek? , možná, že ti to v něčem pomůže. Babi to tam vyložila tak, že jsem si na zdobení perníčků letos troufla a troufám si říct, že to nebyla taková hrůza jako obvykle. Doporučuji!
Na pořad Receptář prima nápadů. Ukazovali bezva zdobení přes čokoládovou polevu. Stihla jsem jen konec, mamka mi potom řekla, o co šlo: Přes čokoládovou polevu přehodit záclonovinu s nějakým vzorem, který se Vám na záclonovině líbí, kytička, motýl, prostý ornament…cokoli. A přes tento vzor několikrát přetřít máslový krém (asi možno použít jakýkoli krém). Pak záclonovinu odstranit a na čokoládové polevě máte nádherné vzory. ;o)
Ja delala uz asi trikrat pernicky, ktere jsou tu tusim pod nazvem, pernicky
pani Lehovcove a jsou moc dobre. Nekdy jsou pernicky tvrde, protoze se vykrajuji
z tenkeho testa
přesně tak, je lepší mít těsto vyválené aspoň na 4 mm a také je důležité, jak se pečou. Mně se osvědčilo v horkovzdušné troubě na 195 °C asi 6 minut u větších perníčků, po upečení potřít rozšlehaným vejcem, nechat vychladnout a okamžitě zavřít do plastových krabic. Zatím jsem měla všechny druhy perníčků měkké. Myslím si, že je totiž mnohem důležitější správný pracovní postup než záhadné a tajemné perníčkové recepty.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz