Perníčky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lassienka
409 příspěvků 25.11.05 09:44
Perníčky

Prosím, poradíte mi někdo skutečně jednoduchý a osvědčený recept na perníčky? Potřebuji jednoduchou přípravu těsta a také aby rychle změkly. Moc díky Lass

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 25.11.05 10:14
Lassi...

jestli se ti chce, tak se koukni ZDE . V Kanadě jsem měla oblíbené tyto perníčky ZDE , ale moře lidem nechutnala melasa (čert ví jakou použili, možná že sirnou a to bych se pak nedivila) i když se v Česku dostane koupit v obchodech se zdravou výživou, nebo na webu.

 
Lassienka
409 příspěvků 25.11.05 11:52
Babi,

moc děkuji, zkusím. Lass

 
Florentyna
439 příspěvků 26.11.05 17:10
Lass,

nedávno jsem pekla podle receptu od Andry TARGET=_new a můžu jen doporučit, určitě to splní tvé požadavky. Dokonce moc chutnaly i perníkové kouzelnici Vali, a to už je jistou zárukou kvality…

 
Labužník Triss
160 příspěvků 26.11.05 20:36
...

tak tyhle letos vyzkousim, zatim naprosto vsechny recepty skoncily cimsi podobnym dlazdickam (tedy co se tyce tvrdosti)

 
Labužník Triss
160 příspěvků 26.11.05 20:36
...

tak tyhle letos vyzkousim, zatim naprosto vsechny recepty skoncily cimsi podobnym dlazdickam (tedy co se tyce tvrdosti)

 
Lassienka
409 příspěvků 28.11.05 13:13
Babi,

zkusila jsem podle Tvého receptu, jsou moc dobré. jen mám problém s bílkovou polevou - musela jsem ji vyhodit, přidávala jsem do ní cukr a furt tekla a tekla…Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Jaký je správný poměr surovin? Moc díky za radu. Lass

 
babi
6360 příspěvků 28.11.05 16:28
Lassienko...

neříkáš, který z těch dvou receptů jsi upekla. U mikulášských perníčků neudávám recept na polevu. Takže to budou asi ty americké, u kterých je běžná bílková poleva z jednoho bílku a 150g (1 hrnku=250 ml) mletého cukru. Poleva musí být dobře umíchaná a musím říct, že mně nikdy netelka a to jsem do ní někdy přikápla citronu, nebo rumu
Mrkla jsem se na český web a čtu 70 g moučkového cukru + 1 bílek, což je většina receptů i z dadalovy kuchařky.
Další, 1 bílek + 120 g cukru + lžička citronové šťávy.
Další, 1 bílek + 150 - 180 g cukru, pár kapek octa + 1 lžička škrobu (ta je zajímavá)

Takže nevím, možná jsi nemíchala dost dlouho

 
babi
6360 příspěvků 28.11.05 16:31
Lassienko...

neříkáš, který z těch dvou receptů jsi upekla. U mikulášských perníčků neudávám recept na polevu. Takže to budou asi ty americké, u kterých je běžná bílková poleva z jednoho bílku a 150g (1 hrnku=250 ml) mletého cukru. Poleva musí být dobře umíchaná a musím říct, že mně nikdy netelka a to jsem do ní někdy přikápla citronu, nebo rumu
Mrkla jsem se na český web a čtu 70 g moučkového cukru + 1 bílek, což je většina receptů i z dadalovy kuchařky.
Další, 1 bílek + 120 g cukru + lžička citronové šťávy.
Další, 1 bílek + 150 - 180 g cukru, pár kapek octa + 1 lžička škrobu (ta je zajímavá)

Takže nevím, možná jsi nemíchala dost dlouho

 
Lassienka
409 příspěvků 30.11.05 15:55
Babi,

pekla jsem ty Milulášské a můžu doporučit, jsou moc dobré. Pekla jsem z jedné dávky a měla jich tři plechy. Ale poleva je nad moje síly…

 
marmelada
1643 příspěvků 30.11.05 19:12
Zdobení

Viděla jsi tenhle článek? , možná, že ti to v něčem pomůže. Babi to tam vyložila tak, že jsem si na zdobení perníčků letos troufla a troufám si říct, že to nebyla taková hrůza jako obvykle. Doporučuji!

 
penda
4752 příspěvků 10.04.06 10:14
Dívali jste se včera na TV?

Na pořad Receptář prima nápadů. Ukazovali bezva zdobení přes čokoládovou polevu. Stihla jsem jen konec, mamka mi potom řekla, o co šlo: Přes čokoládovou polevu přehodit záclonovinu s nějakým vzorem, který se Vám na záclonovině líbí, kytička, motýl, prostý ornament…cokoli. A přes tento vzor několikrát přetřít máslový krém (asi možno použít jakýkoli krém). Pak záclonovinu odstranit a na čokoládové polevě máte nádherné vzory. ;o)

 
viktorka11
194 příspěvků 12.04.06 19:46
Lassienko,

Ja delala uz asi trikrat pernicky, ktere jsou tu tusim pod nazvem, pernicky pani Lehovcove a jsou moc dobre. Nekdy jsou pernicky tvrde, protoze se vykrajuji z tenkeho testa :-)

 
AbiesAlba
400 příspěvků 12.04.06 20:48
viktorko,

přesně tak, je lepší mít těsto vyválené aspoň na 4 mm a také je důležité, jak se pečou. Mně se osvědčilo v horkovzdušné troubě na 195 °C asi 6 minut u větších perníčků, po upečení potřít rozšlehaným vejcem, nechat vychladnout a okamžitě zavřít do plastových krabic. Zatím jsem měla všechny druhy perníčků měkké. Myslím si, že je totiž mnohem důležitější správný pracovní postup než záhadné a tajemné perníčkové recepty.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz