Milí labužníci, na srazu labužníků jsem se s někým bavila o pečení česnekových trojúhelníčků. Ten druhý mi radil co přidat do těsta, aby na druhý den byly stejně tak dobré. Už nevím, kdo to byla a co to bylo. Ach ten alkohol…
Pečivo - dobré i na druhý den
mne sa nezdá, že moje cesnakové trojuholníčky sú na druhý deň suché
- na 700 g múky dávam 100 ml oleja a celý margarín - 250 g Hery.
Do pagáčov dávam varené nastrúhané zemiaky (vychladnuté), všeobecne sa
hovorí, že varený zemiak v kysnutom ceste zabezpečuje vlhkosť. (chutnala
si ich?)
někdo mi radil nějaký přípravek nebo co. Ale Tvůj recept jdu ihned
vyzkoušet, dávám totiž do těsta jen ten olej, možná že to máslo nebo
margarín navíc bude stačit.
Zkoušela jsem minulý týden Tvé Bratislavské rohlíčky, měly doma ohlas.
Já si jen tak zobla…Někde mám ještě fotky z přípravy, snad dodám
na Labu.
Míša
nebyl ten přípravek Lactorex? Ten používají průmyslové pekárny a lze ho dostat v pytlech po 10 nebo 25 kg. Ale proč si cpát do pečiva chemii? Zkusila jsi do pečiva přidat na 500 g mouky cca 1/4 kávové (čajové) lžičky kyseliny ascorbové? Na objednání ho jistě dostaneš ve vaší lékárně. Ještě bílé pečivo zadělávám vodou z vařených oloupaných brambor nebo přidávám strouhanou vařenou bramboru.
Přidala jsem podle rady AničkyV do těsta více tuku a česnekové
trojúhelníčky jsou mnohem lepší.
Ještě dodatek: ty na srazu jsem neochutnala, to jsem se držela diety.
Bohužel vařím a peču čím dál líp a raději a dieta jde do háje…
ale do cesta ja iba olej, ale potieram s 250 g margarínu - tie 4 placky…trvám na tom, že na druhý deň nie sú suché…hlavne ak sú v uzavretej dóze…
já do těsta přidala jen více oleje, ale toho másla do nádivky a na
potření jsem dala víc. Co se týče másla, myslím, že je zbytečné a dám
příště Heru. Kdysi jsem ji také dávala a nějak se chuť nelišila.
Ach ty ceny…
Co se týče diety, vařím hektolitry čistícího čaje a všechny ty dobroty jím zapíjím. Co jiného dělat, že…