Pečící-grilovací kámen

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Lemieux
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.01.10 10:19
Pečící-grilovací kámen

Dobrý den,

zkoušel zde někdo tzv.pečící kámen?Prý jsou pokrmy dělané na kameni hodně,hodně dobrý a zároveň zdravý.Musí to být prý ale nějaký speciální typ kamene,ty obyčejné myslím,že žulové praskají.Našel jsem firmu na www.stonefire.cz,vypadá,že by tomu mohli rozumnět.

Bohouš

Reakce:
alena45
588 příspěvků 13.01.10 10:24
...

pozri diskusiu na pizza kámen, hoď si to do vyhľadávača. Možno je to ono, ja také nemám.
A zadal si to do troch priehradok, ale podľa mňa to patrí do toho štvrtého - zkušenosti s výrobky, či ?

Manana
1515 příspěvků 13.01.10 10:51
comal

Na západě se tomu říká příprava na comalu (z jazyka nahua) nebo na xamach (maysky), je to příprava na plochém kameni, nebo keramické desce nebo litinovém tálu.

Více se dozvíš na mé stránce http://www.manana.cz , když si zadáš výraz comal do vyhledávače s paprikou vpravo nahoře, jsou tam návody, postupy, recepty.

Zařízení se prodává už i u nás, většinou je spojeno s možností přípravy raclette, je tam nahoře kámen, pod tím misky na raclette.

kamilio
551 příspěvků 27.01.10 22:28
Grilovací kámen - Lemieux

Pár roků jsem na kameni na chatě griloval. Především kámen je obvykle žulový, tloušťka 2 - 3 cm, když má kolem dokola vybroušený žlábek, je to super. Zdroj tepla byl normální lávový plynový gril a kámen ležel na grilovacím sítě. Kámen se musí tak 15 min. nahřívat, pak se na něj kladou naložené plátky masa. Bacha, musí být možnost kámen zakrýt, protože rozehřátý kámen a krátká přeháňka způsobí popraskání kamene. Na otáčení je bezva nerezová zabroušená špachtle. Ke konci grilování je možno kolem kamene naklást krajíčky chleba a máme přílohové topinky a po odebrání masa prsknout na kámen vajíčka a udělat volí oka. Vejce se ochutí zbytky těch šťáviček z masa. K tomu zeleninový salátek, mlask! Sakra, kdy už bude léto!!!!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz