Maso nakrájíme na porce nebo můžeme péci vcelku. Maso osolíme, okořeníme, vložíme do PH, podlijeme asi 1 dcl vody (jen slabou vrstvu tekutiny pod masem) nebo nemusíme podlévat vůbec, maso šťávu pustí. Přiklopíme a pečeme cca 4 hod. na low nebo 8 na high.
Výborná je kachna pečená v PH. Porce kachny opereme, osolíme okmínujeme a maso naskládáme do PH. Můžeme ve více vrstvách, klidně zaplníme celý hrnec. Pečeme 4 nebo 8 hod., ale hlídáme si to - kachny bývají různé. Po upečení kachna plave v sádle. Porce vyjmeme, rozložíme na pekáč a dáme kůrku dopéci v troubě. Maso je velmi šťavnaté.
Jinak více receptů u mne na blogu: marmeladarecepty.blog.cz (do vyhledavače dej pomalý hrnec).
Zkušenost s pečením uzeného masa zatím nemám, ale dle Ivy ráda vyzkouším. Je to výborný nápad.
Ještě doporučuji nový typ PH, ve kterém se dá péci i vařit na plotýnce, prodává ho bionaire.