Pečení masa v PH (pomalém hrnci) - pro Jenoféfu a Esmeraldu - dis

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 13.12.09 11:52
Pečení masa v PH (pomalém hrnci) - pro Jenoféfu a Esmeraldu - dis

Maso nakrájíme na porce nebo můžeme péci vcelku. Maso osolíme, okořeníme, vložíme do PH, podlijeme asi 1 dcl vody (jen slabou vrstvu tekutiny pod masem) nebo nemusíme podlévat vůbec, maso šťávu pustí. Přiklopíme a pečeme cca 4 hod. na low nebo 8 na high.

Výborná je kachna pečená v PH. Porce kachny opereme, osolíme okmínujeme a maso naskládáme do PH. Můžeme ve více vrstvách, klidně zaplníme celý hrnec. Pečeme 4 nebo 8 hod., ale hlídáme si to - kachny bývají různé. Po upečení kachna plave v sádle. Porce vyjmeme, rozložíme na pekáč a dáme kůrku dopéci v troubě. Maso je velmi šťavnaté.

Jinak více receptů u mne na blogu: marmeladarecep­ty.blog.cz (do vyhledavače dej pomalý hrnec).

Zkušenost s pečením uzeného masa zatím nemám, ale dle Ivy ráda vyzkouším. Je to výborný nápad.

Ještě doporučuji nový typ PH, ve kterém se dá péci i vařit na plotýnce, prodává ho bionaire.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 13.12.09 11:54
Pomalý hrnec-

Kousek nadpisu vypadl, tak doplňuji.

 
iva  13.12.09 13:21
to se povedlo

měla jsem rozepsáno a vložila svoje postupy jako nový příspěvek.

Pepíčku mohl bys můj příspěvek „Vaření v pomalém hrnci“ přidat tady k tomu jako odpověď? Abychom měli všechny postřehy pokud možno na jedno místě.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.12.09 09:31
Pečení masa v PH - Marmeládo,

konečně jsem se dostala k realizaci tvého návodu.
To se ti zase něco povedlo!!!! ;-))))

Přední hovězí jsem mírně osolila, opepřila a položila na postýlku osmažené cibule. Tu jsem si osmažila na BBQ protože jsme ho zrovna používali. (Jinak bych ji „osmažila“ přímo v PH nádobě v mikrovlnce.) Přidala jsem notnou dávku česneku. Kvůli zdraví přihodila dvě oloupané mrkve. Schválně jsem to nepodlévala abych vyzkoušela co to udělá.
Po cca 20 hodinách bylo maso krásně měkké. Dokonce bylo dost šťávy na polití rýže.
Zkrátka - pošmákli jsme si.
Maso takto " na sucho" jsem dělala v PH poprvé ale určitě ne naposledy.

Snad jen nakonec jednu moudrost: Všimla jsem si totiž že dost Labužníků pátrá po různých spínačích a časovačích.
Zbytečné… To je právě ta krása pomalého hrnce, že na nějaké té hodince nezáleží. Když to není měkké ráno, bude to měkké večer.
Howgh!!!!
Hezké vánoce.
 Díky.

 
marmelada
1643 příspěvků 18.12.09 18:33
Roláda

Další úspěšný pokus:
Včera jsem upekla v PH roládu. Plát z vykostěného kuřete naplněný nádivkou (z mletého masa) srolovaný a zabalený v pečícím papíru jsem vložila do PH, nalila asi deci vody a pekla 4 hod. na high. Druhý den jsem rozstřihla papír, stáhla z rolády a dopekla kůrku v troubě. Roláda byla šťavnatá a měkkoučká.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.12.09 20:03
Marmeládo,

také pěkné. Zkusím.

 
oldsoft
682 příspěvků 19.12.09 16:07
Časovač je dobrý

Časovač konkrétně pro mě zbytečný není, klidně se může stát, že dopoledne hrnec zapnu, abych měl večeři, jenže přes den zakysnu někde v pohostinství, přijdu v noci, na jídlo ani pomyšlení a jen zbytečně mrhám elektřinou.

 
iva  19.12.09 22:54
časovač

když chci mít např. hovězí k obědu a nechci vstávat už v 5.00, je časovač vynikající. Stejně tak, když chci mít večeři a přes den jsem pryč. Ráno nachystám a časovač zapne třeba v poledne. Bohužel lze použít pouze s hrncem, které má manuální ovládání.

 
Carolina
4 příspěvky 23.01.10 16:37
dogrilovani drubeze v PH

Ja mam pomaly hrnec z materialu,ktery muzu soupnout i pod gril,nebo na plotnu..jsem s varenim v nem moc spokojena…uspora casu…dobry pomocnik

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.01.10 22:31
Pomalý hrnec - Carolina

Nádoba pomalého hrnce je vyrobena z jakéhosi keramického materiálu který snáší dobře vysoké teploty.
Pod grill je to výborný nápad.
Jelikož nemám ráda vařenou cibuli, dám si ji v PH nádobě „osmažit“ napřed do mikrovlnky.

 
klaaarka
222 příspěvků 16.03.10 12:00
Doba vaření

Dostala jsem teď o víkendu PH jako dárek a není mi jasných pár věcí, snad mi někdo zkušený poradí :)

  1. Platí pravidlo, že můžu vařit buď X hodin na High nebo 2X hodin na Low a výsledek je týž? Jde mi o to, když třeba je v receptu „vaříme 4 hodiny na high“, jestli můžu s klidem místo tho vařit 8 hodin na low. Nebo jsou jídla, u kterých to jde a u kterých ne? Chtěla jsem totiž PH hlavně proto, abych vařila buď přes noc, nebo naopak přes celý den(zapnout, odejít do práce, přijít k hotovému:) ) a s tím se ty obligátní 3,5 nebo 4 hodiny na High neshodují.
  1. Při pečení/vaření masa na low, stane se vám, že už je ma so úplně na maděru? Můžete dát příklad, s jak velkým kusem čeho a za jak dlouho? (např.: Pekla jsem kilo vepřové kýty deset hodin na low a byla z něj haše :D )
  1. Jakou máte zkušenost, když je maso a zelenina dohromady - není zelenina už úplně na kaší, když je maso hotové?
  1. V návodu na hrnec píšou, že mléko či smetana se má vždy přilévat až v poslední půl- až čtvrthodině. Naopak jsem viděla recepty, kdy se dá do PH vše na začátku včetně smetany. Máte zkušenosti?

Předem moc díky. Možná mi ještě nějaké dotazy vyplynou z praxe, tak se předem omlouvám. Nechci zkazit moc jídla.

Předem moc díky.

 
marmelada
1643 příspěvků 16.03.10 18:43
Klárko

Dobu vaření dost snižuji oproti receptu. Také záleží na tom, zda dáváš potraviny do hrnce studené či předvařené.
Deset hodin na kilo kýty je moc.
Jaký máš hrnec? S časovačem? Pokud ne, můžeš si k hrnci přidat časovač a nastavit si dobu vaření tak, aby jídlo bylo uvařené ve chvíli, kdy chceš.
Zeleninu k masu přidávám později.
Smetanu dávám až nakonec, při dlouhém vaření se rozdělí na tuk a vodu.
Zkus kouknout ke mně na blog, mám tam články a recepty o vaření v PH. Případně mi napiš, je tam mailová adresa.

 
klaaarka
222 příspěvků 17.03.10 14:08
marmelado, díky

projdu si tvůj blog a kdyby něco, tak ještě zneužiju tvé laskavé nabídky a ozvu se.

Časovač to má - aspoň podle prodejce, ale jestli myslíš časovačem funkci „odloženého startu“, tak to nemám. Mám pouze možnost nastavit dobu vaření s tím, že po uplynutí přejde na režim „udržovat teplé“. Je to tenhle model .

 
marmelada
1643 příspěvků 17.03.10 16:13
Klárko

tak tenhle hrnec mám taky, vařím v něm ráda. Tady je článek, který jsem napsala, když jsem hrnec dostala k testování:
 http://marmeladarecepty.blog.cz/…omalem-hrnci

 
marmelada
1643 příspěvků 17.03.10 16:13
Klárko

tak tenhle hrnec mám taky, vařím v něm ráda. Tady je článek, který jsem napsala, když jsem hrnec dostala k testování:
 http://marmeladarecepty.blog.cz/…omalem-hrnci


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz