Letos chci udělat přehled nejlepších pečených kolínek pro Prahu. Znáte někdo v Praze místo, kde dělají „dokonalé“ koleno???
Seznam již navržench tipů a první koleno z Hajnovky mám zde:
http://www.cuketka.cz/?…
předem děkuji za pomoc
Letos chci udělat přehled nejlepších pečených kolínek pro Prahu. Znáte někdo v Praze místo, kde dělají „dokonalé“ koleno???
Seznam již navržench tipů a první koleno z Hajnovky mám zde:
http://www.cuketka.cz/?…
předem děkuji za pomoc
já pečené koleno vážně nemusím, ale ty z Hormedy byly (nemám poslední informace, možná se něco pokazilo) kdysi proslulé. Takže zkus http://www.hormeda.cz/cz/kontakt.php. A pokud ve vybraných podnicích budeš i ochutnávat - dej sem, prosím, výsledné hodnocení! Díky! Alice
děkuji, tuhle restauraci už mám na seznamu a tipovalo ji už více lidiček, vypadá to tedy na favorita
na Karlínském náměstí vedle pošty je Pivnice Pod úrovní (je to označení polohy, jde se dolů po schodech, v letním horku k nezaplacení). Tam dělají jak kolena, tak žebra. Některé speciality je třeba objednat den předem, jako např. kachničku.
Musím říci, že zatím bezkonkurenčně vede (u mne a mých přátel) koleno v hospodě U Drsnejch u stanice metra Luka.
do Bredovskeho dvora, ulice Politickych Veznu, P1. Nejoblibenejsi bylo v Malostranske pivnici, ale po posledni navsteve jsme byli moc zklamani a prisli o oblibenou restauraci. Taky moc zajimave podani kolena maji v Park Restaurant, P10.
ale co v Brně, nemáte někdo z Labužníků nějaký tajný tip? Dosavadní zkušenosti mám spíš tristní.
V nasem okoli zase je nejoblibenejsi pecene kolinko v restauraci „Kamera“, Barrandov, Praha 5. Co se nesnite, ochotne vykosti a zabali vam domu.
Někdy i zapadlá hospoda překvapí - zcela jinak neslaná nemastná hospoda (restaurace) „Gól“ Praha 10, U Krbu - je to naproti cyklistickému stadionu na kopci mezi Malešicemi a Žižkovem. Nevím, jak ta kolena dělají, ale jsou vážně docela hříšně dobrá.
ale manžel (docela „znalec“) si pochutává na pečeném kolenu
v restauraci - klubu WINGS v Lucemburské ulici, Praha 3.
I na jiných pokrmech si tu lze pochutnat, výběr sice není nijak široký,
ale nabídku poměrně často obměňují. Krásný a nápaditě vybavený
interiér, příjemná a většinou kultivovaná společnost, bystrá obsluha.
I z těchto důvodů je často potřeba rezervovat stůl dopředu, ale pokud
si chceme večer zajít na dvojku a na pivo, zamíříme rovnou tam… Máme to
jen pár kroků, ale - pro ostatní - za dobrým kolínkem by se dala překonat
i větší vzdálenost…
Me prijde, ze se ta malostranska pivnice zase dost vzpamatovala, jak je ted
soucasti ů U Vejvodu" zatimco driv to byla stejna parta jako U zeleneho
stromu a byl tam sileny personal i jidlo.
Ted ty kolena jsou opravdu skvele a dobre nalozene a nakonec plzen z tanku
patri mezi nejlevnejsi v centru.
Me prijde, ze se ta malostranska pivnice zase dost vzpamatovala, jak je ted
soucasti ů U Vejvodu" zatimco driv to byla stejna parta jako U zeleneho
stromu a byl tam sileny personal i jidlo.
Ted ty kolena jsou opravdu skvele a dobre nalozene a nakonec plzen z tanku
patri mezi nejlevnejsi v centru.
Malostranská pivnice měla určitý „výkyv“ - někdy před 6 až
7 lety jsem bydlel pár metrů od ní (U Lužického semináře), a protože
ten podnájem byl opravdu mrňavej (18 m2), tak jsem tam byl
prakticky furt:-) Ale znali mě tam. Pak se změnila obsluha, přestali se tam
objevovat místní štamgasti a atmosféra šla do háje. Teď zase dobrý, pivo
Plzeň za 30,90 Kč, ale jídlo je dražší, než… …než co vlastně?
Řekněme než průměr hospod, které obrážím v centru.
A pozor: stejně jako U Vejvodů se o vánocích a velikonocích uplatňuje
sváteční přirážka - ceny jsou zdvojnásobeny!
nazdar,dobré vepřové koleno mají také v Rajské záhadě
Slévačská ulice na Hloubětíně v Praze.
Sama jsem neochutnala,ale svědci tvrdí,že je výborné
rettiska