pečené americké brambory v remosce

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
mazy
19 příspěvků 19.08.05 01:48
pečené americké brambory v remosce

ahoj, potreboval bych poradit s tim, jak nejlepe na peceni brambor (amer.) v remosce (procital jsem uz tu diskuzi o peceni hranolku v troube, tak doufam, ze se ozve treba glama ;) ).

mam tu nejvetsi a rekl bych, ze pece ‚pozvolna‘, takze se mi moc nedari dosahnout toho, aby byly dilecky pekne krupave a zlatave na povrchu. mozna jsou na vine brambory, ale spis postup …

pomohlo by treba si remosku predehrat a brambory do ni dat az po nejake dobe? nebo je treba nepotirat hned olejem a pockat? je nutne je mit jen v jedne vrstve (to se jich tam potom moc nevejde :/ )?

take jsem mel problem je v prubehu peceni promichavat, byly mekke a sem a tam se rozdrolily …

zatim jsem moc uspech neslavil, brambory byly takove mekke a drolive, a to jsem pouzil krasne malinkate nove brambory …

Reakce:
 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.05 10:04
Také vařím v remosce.....

…je k nezaplacení, ale americké brambory jsem tam ještě nezkoušela. Ale dělám třeba rybu s rýží: Rýži na pánvi na trošce olivového oleje osmažím, pak ji přesypu do remosky - hezky rozprostřít, zakápnu např. bílým vínem, na rýži položím rybu a krásně rýže „dojde“. Obzvlášť, když se peče ještě nějaká zeleninka, např. rajčátka.

 
mazy
19 příspěvků 19.08.05 11:51
papajo, dekuji ti za tip,

to vareni ryze s pecenim rajcatek zni dobre, muzes to jeste nejak rozvest? ja ryby nejim a ostatni maso temer take ne, ale ryzi miluju :).

v remosce se mi celkem povedla, aspon nemam problem s pripalovanim jako v hrnci nad horakem. jen se mi stava ze jak se odparuje voda, tak ryze nahore zacne tvrdnout :/. jak se s tim nejlepe vyporadat? zkousel jsem ji promichavat, treba by pomohlo po case ji prikryt treba papirem na peceni, co myslis?

vubec bych byl rad za ruzne remoskove figle a recepty …

 
spanny
159 příspěvků 24.08.05 20:03
mazy

Ty brambory se musi pect v dosti horke troube (kdyz bys je delal v troube). Jakou teplotu dosahnes v te remosce? A definitivne je pect jen v jedne vrstve. Taky si myslim ze nove brambory nejsou idealni na peceni. Ja ty brambory predvarim, necham vystydnout, nakrajim na kusy a pak je dam do igelitoveho pytliku do ktereho naleju trochu oleje a ty brambory v tom pytliku protrepu. Tim se mi hezky ty brambory tim olejem obali. Pak si predehreju troubu a pecu ty brambory asi tak hodinu.

 
Pink
109 příspěvků 24.08.05 22:08
Nové brambory, ňam

Já bych viděla ten problém spíše v teplotě. Určitě bych je dělala jen v jedné vrstvě! Já nové i staré brambory uvařím nejdřív ve vodě (je jedno jestli se slupkou nebo bez). Pak případně oloupu. A pak dávám zapéct do trouby-malinko pomastím plech, dám brambory, sklepu aby byly v jedné vrstvě a zároveň se jich tam vešlo co nejvíc, případně okořením (grilovací koření, česnek…). Milujeme ty nové prťavé-ty ani nepředvářím a dělám je ve šlupičce. Troubu mám nastavenou na 200-220 stupňů a někdy když spěchám, tak je šoupnu pod grilovací spirálu opéct.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.08.05 07:12
americké brambory v remosce

Mazy,
i když na remosku nedám dopustit - je to to nejlepší, co v této kategorii existuje, na americké brambory, hranolky a podobné věci opravdu není stavěná. Nedosáhne tak vysokou teplotu, aby se brambory napřed neuvařily, proto jsou měkké a při promíchání se drolí. Pokud chceš brambory jen opéct, tak na to remoska stačí, ale jak správně říkáš, musí být jen v jedné vrstvě. Pokud je chceš obrátit, musíš je zespodu podebrat, klasickým promícháním z nich uděláš bramborovou kaši…

Remosce zdar a zpotvořeným napodobeninám z teleshopu zmar!!!

Manek

 
dag
539 příspěvků 27.03.10 18:28
...

Já dělám v Rermosce americké brambory a myslím, že docela úspěšně, ale dávám je do té nejnižší nádoby, která, jak jsem s lítostí zjistila se už ani nevyrábí.Je vysoká čtyři až pět centimetrů. Prostě taková pánvička.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz