Prosim, prosim, smutne koukam - po Vanocich vzdy zbyde dost smazeneho kapra, s kterym se uz nikomu nechce potykat. Obvykle jsem ho nakladala do koreneneho nalevu a pak z neho byly vynikajici penecane. Momentalne vsak prebyvam v zahranici a nemam zadnou sanci se k receptu na nalev dostat. Neznate ho prosim nekdo?Budu vdecna! Diky
Pecenace-kdo zna recept
recept Domácí pečenáče z rybího filé . Kdo má nějaký další, tohle téma mě taky hodně zajímá
Nálev na „zbytky smaženého kapra“ dělát podle „huby“. Svařím
vodu, ocet, cukr, sůl s celým pepřem a novým kořením. Hojně proložím
cibulí a kořenovou zeleninou … a všichni doma už po půl hodině
ochutnáváme, jestli se náhodou ryba už neproležela…
Tuhle mi zbyl „Kapr liu“ (klasický čínský recept), naložila jsem ho
stejně, ale bez zeleniny a to byla ještě větší pochoutka.
Nálev na „zbytky smaženého kapra“ dělát podle „huby“. Svařím
vodu, ocet, cukr, sůl s celým pepřem a novým kořením. Hojně proložím
cibulí a kořenovou zeleninou … a všichni doma už po půl hodině
ochutnáváme, jestli se náhodou ryba už neproležela…
Tuhle mi zbyl „Kapr liu“ (klasický čínský recept), naložila jsem ho
stejně, ale bez zeleniny a to byla ještě větší pochoutka.
1 a 3/4 l vody, 1/4 l vína, 1/4 l octa, 10 lžiček cukru, 6 lžiček
soli,
8 ks nové koření, 5 ks hřebíček, 3 bobkové listy, 1 lžička
hořčičného semene, 6 ks pepře. Vše se spolu 5 min. povaří. Necháme
vychladnout a studené vlijeme na ryby.
Ryby obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a upečeme.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
