Prosím poraďte, jak docílit křupavý povrch u sněhového korpusu? Po
třech pokusech stále měkký jako marshmallow, sice dobrá barva i tvar, ten
poslední se dal i krájet, ale křupavost ne a ne se podařit! Je v tom
nějaký trik? Není těch 150°C málo? Díky za radu- Ivana
Pavlova dezert
Ifanko,
jelikož nepopisuješ svůj postup podrobně, popíšu ti svůj.
Pavlovu dělám z 240 gramů bílků, váha která se rovná bílkům ze
šesti vajec.
Bílky si totiž postupně mrazím a když jich mám dost, nechám v lednici
rozmrazit a použiji.
V míse šlehám nejvyšší možnou rychlostí 10 minut!!
Možná zde je ten trik. Ač se sníh zdá tuhý už po 3 – 4 minutách,
vydrž. Neodhaduj, nařiď si časovač. Ten čas je třeba, aby se do směsi
dostalo dosti vzduchu.
Do sněhu potom přidám postupně 270 gramů pískového cukru a šlehám
dokud se nerozpustí. To už trvá jen cca dvě minuty.
Nakonec přidám 2 lžičky škrobu, 1 lžičku octa a půl lžičky
vanilkového extraktu (není nutný, stačí vanilková tresť nebo pytlíček
vanilkového cukru).
To už jenom zašlehám do hmoty.
To už mám troubu předehřátou na 120°C a skleněný nebo porcelánový
talíř postříkaný olejem a poprášený škrobovou moučkou.
Hmotu přendám stěrkou na talíř a snažím se vršit nahoru jak je to jde.
Takové malé Kilimandžáro. Neboj, bude se to zdát vysoké, ale ono to
klesne.
Celý ten zázrak dám do trouby, stáhnu na 100°C, nařídím časovač na
75 minut.
Neotvírám, nenakukuji. Po uplynulé době vypnu a nechám vše v zavřené
troubě vychladnout.
Většinou dělám večer. Vypnu a jdu spát.
Na studený korpus dám 600 ml našlehané smetany. Cukr do ní už
nepřidávám, korpus je sladký až až.
Pak jen zdobím ovocem: banán, marakuja, jahody, maliny, kiwi, karambola
atd…., zkrátka co je momentálně na trhu.
Stačí kombinace dvou nebo tří, ale je důležité, aby bylo ovoce mdlé a
ovoce kyselé. Vhodně se to dopňuje.
Jelikož jsme předevčírem oslavovali náš národní svátek, Pavlova
nesměla na stole chybět. Výše popsaná metoda podpořená čtyřicetiletou
praxí ještě nikdy neselhala.
Good luck!
Milá Esmeraldo, děkuji za rychlou odpověď. Zkusím to udělat podle tvé
rady a dám vědět po víkendu! Moc děkuji a zdravím Ivana
@esmeralda
Vy byste měla psát návody pro IKEA a já bych ušetřil za montáž kuchyně
To byla radost dělat
Akorát jste nezmínila tzv. tepelnou pojistku No, až do dneška jsem netušil, že ji můj
šlehač má… Šlehá, šlehá, já si vážím cukr… a najednou ticho!
Některé harapáky mám 2×, tak jsem to nakonec došlehal poctivě poctivých
10´
A písek, poté co tu Frantíci zlikvidovali cukrovarnictví, asi dovážime od
klokanů - trvalo to přesně jak píšete
Nakonec jsem navršil Kilimandžáro, a ač jsem se nebál že mi to klesne,
zase máte pravdu, kleslo to. MAKRONKY nafotily akorát to Kilimandžáro, ale
když pak viděly co to dělá v troubě, tak se začaly blbě uculovat (nevím
čemu, mně to připadá jako Jěštěd s rozhlednou) a prý raději přijdou,
až budu hotový…
Takže zatím díky
Casino, máš to moc pěkně navršené. Věřím, že i konec dopadl dobře.
Té poznámce o tepelné pojistce nějak nerozumím. Že by snad nějaký
šlehač nevydržel šlehat 10 minut? Nejspíš jsem to ale špatně
pochopila.
To se mi stává čím dál častěji.
Když Pán Bůh rozdával trpělivost, na mne nějak zapomenul. Já to tam vždy nahňácám a ani to neuhlazuji.
Nicméně, budu se těšit na fotku výsledného produktu.
…dort namašlily děti mých dětí
Bylo ho ale zoufale mááálo!
Jeden potomek už si ho objednal na oslavu vlastních kulatin…
Asi jsem si na sebe z meringy
upletl bič
Já jsem se ještě k pečení Pavlovy neodhodlala, přijde mi to strašně
zdlouhavé ale jelikož mometnálne máme času habaděj díky kůrou tak snad
to teď vyzkouším
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
