máme ho už asi všichni, ale recepty na něj se prostě nedají sehnat.
Byla bych za nějaké ráda anebo za odkazy.
Našla jsem jich jen pár. A když už v něm někdo vaří, tak napíše
pouze do diskuse co v něm vaří, ale jak a kolik minut atd., to už nikdo
neprozradí…
Děkuju všem!
Parní hrnec - recepty
Eleeen, pokud máš konkrétní zájem, napiš. Manžel si pochvaluje dušenou zeleninu, kterou jen polévám máslem, oliv. olejem či zálivkami. Mnohé zeleniny si předvařím na použití do salátů. Skvělé jsou brambory. O rybách a drůbeži ani nemluvím. Super. Mám tento hrnec pořád u ruky. Napařuji v něm knedlíky od včerejška. Použití je opravdu velmi široké. Chce to jen fantazii. Přiznám se, že rýži raději dělám klasicky na sporáku. Vše velmi chutná, pokud si uvědomíš, že to chce více koření i bylinek. Často balím maso s kořením do pergamenových či foliových balíčků, ty pak udusím v páře. Solím až na talíři. Dobrou chuť Brzy to poznáš i na váze, jde to samo.
tak to vám pěkně děkuju…
Odolávala jsem statečně. Když čtu ty kladné ohlasy, tak si ho snad
koupím, kam ho ale dám? To už budu moct zrušit vařidlovou desku
všichni ho ještě nemají. Ale vypadá to, že dopadnu jako Iva…už jsem si vyhlédla, od Moulinexu…
Jarko, kdybych neměla zájem, tak asi nepoptávám recepty, ne? A přesně se tu projevilo to, co píšu nahoře. Napsalas, že v něm vaříš, ale co konkrétně a kolik minut a jaké množství, do čeho nakládáš maso (a jestli vůbec), opět neurčité já v něm dělám zeleninu a maso, rýži ne. Takže ano, mám konkrétní zájem o konkrétní recepty.
a využívam pri tom starú skúsenosť s odšťavovaním v parnom hrnci.
Tam som totiž vypínala, keď sa para začala tlačiť von, ako keby ti
klasický hrniec išiel vykypieť. Ďalej bolo zbytočné variť, viac šťavy
to nedalo. Včera som robila rybu, trochu masla, dosť kari korenia a cca
10 minút. Pre istotu som ešte pridala a zbytočne, pretože sa para
vyzrážala a ryba plávala vo vode. Ináč bola výborná a to som ani
nesolila, len hotovú, aj to veľmi málinko.
A ešte varím klasickú knedľu 20 minút a je výborná, cesto zamiesené a
vykysnuté v pekárni.
Taky jsem si ho teď pořídila. Zajímalo by mě, jaké nádoby
používáte do parního hrnce. Já tam mám jen nádobu na rýži.
Misky a folie uváděné v receptech chybí. Vaření jsem neviděla, tak nevim
jak na to. Mám doma keramické misky na paštičky (takové zapíkací), ale ty
tam asi nejdou co? Nebo jsem si říkala, jestli by nešli udělat jakési
mističky z pečícího papíru a nějak to zamotat. Jak to děláte vy?
V brožuře je recept:
Horký sýr a šunkové misky
pro 4 osoby, příprava 10 minut a hrnec 15 minut
Ingredience: 4 vejce, 1,5 lžíce vody, sůl, pepř, 40g strouhaného sýra,
2 plátky šunky na kostičky a máslo.
Postup: Vytřeme hojně misky máslem. Rozbijeme vejce a smícháme je s vodou,
solí a pepřem. Rozdělíme rozvnoměrně sýr a šunku do čtyř misek.
Zalujeme vaječnou směsí. Zakryjeme misky přilnavou folií a vložíme do
spodního koše. Přikryjte pokličkou a vařte v páře. Zkontrolujte nožem
na středu, je-li směs hotová. Pokud je tekutá, vařte dalších
několik minut.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
