Parní hrnec - recepty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eleeen
1127 příspěvků 30.07.08 07:55
Parní hrnec - recepty

máme ho už asi všichni, ale recepty na něj se prostě nedají sehnat. Byla bych za nějaké ráda anebo za odkazy.
Našla jsem jich jen pár. A když už v něm někdo vaří, tak napíše pouze do diskuse co v něm vaří, ale jak a kolik minut atd., to už nikdo neprozradí…
Děkuju všem!

Reakce:
 
jARKA77
141 příspěvků 13.08.08 10:30
Vařím v parním hrnci velmi často,

Eleeen, pokud máš konkrétní zájem, napiš. Manžel si pochvaluje dušenou zeleninu, kterou jen polévám máslem, oliv. olejem či zálivkami. Mnohé zeleniny si předvařím na použití do salátů. Skvělé jsou brambory. O rybách a drůbeži ani nemluvím. Super. Mám tento hrnec pořád u ruky. Napařuji v něm knedlíky od včerejška. Použití je opravdu velmi široké. Chce to jen fantazii. Přiznám se, že rýži raději dělám klasicky na sporáku. Vše velmi chutná, pokud si uvědomíš, že to chce více koření i bylinek. Často balím maso s kořením do pergamenových či foliových balíčků, ty pak udusím v páře. Solím až na talíři. Dobrou chuť Brzy to poznáš i na váze, jde to samo.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.08.08 16:34
Děvčata,

tak to vám pěkně děkuju…
Odolávala jsem statečně. Když čtu ty kladné ohlasy, tak si ho snad koupím, kam ho ale dám? To už budu moct zrušit vařidlovou desku

 
Eja
3831 příspěvků 14.08.08 00:51
Eleeen,

všichni ho ještě nemají. Ale vypadá to, že dopadnu jako Iva…už jsem si vyhlédla, od Moulinexu…

 
Eleeen
1127 příspěvků 05.09.08 12:56
dívám se sem po dlouhé době

Jarko, kdybych neměla zájem, tak asi nepoptávám recepty, ne? A přesně se tu projevilo to, co píšu nahoře. Napsalas, že v něm vaříš, ale co konkrétně a kolik minut a jaké množství, do čeho nakládáš maso (a jestli vůbec), opět neurčité já v něm dělám zeleninu a maso, rýži ne. Takže ano, mám konkrétní zájem o konkrétní recepty.

 
goralka
271 příspěvků 05.09.08 23:57
časy sa učím sama

a využívam pri tom starú skúsenosť s odšťavovaním v parnom hrnci. Tam som totiž vypínala, keď sa para začala tlačiť von, ako keby ti klasický hrniec išiel vykypieť. Ďalej bolo zbytočné variť, viac šťavy to nedalo. Včera som robila rybu, trochu masla, dosť kari korenia a cca 10 minút. Pre istotu som ešte pridala a zbytočne, pretože sa para vyzrážala a ryba plávala vo vode. Ináč bola výborná a to som ani nesolila, len hotovú, aj to veľmi málinko.
A ešte varím klasickú knedľu 20 minút a je výborná, cesto zamiesené a vykysnuté v pekárni.

 
DanaJ
1136 příspěvků 06.04.12 13:52
Parní hrnec - recepty

Taky jsem si ho teď pořídila. Zajímalo by mě, jaké nádoby používáte do parního hrnce. Já tam mám jen nádobu na rýži. Misky a folie uváděné v receptech chybí. Vaření jsem neviděla, tak nevim jak na to. Mám doma keramické misky na paštičky (takové zapíkací), ale ty tam asi nejdou co? Nebo jsem si říkala, jestli by nešli udělat jakési mističky z pečícího papíru a nějak to zamotat. Jak to děláte vy? :think:

V brožuře je recept:
Horký sýr a šunkové misky
pro 4 osoby, příprava 10 minut a hrnec 15 minut
Ingredience: 4 vejce, 1,5 lžíce vody, sůl, pepř, 40g strouhaného sýra, 2 plátky šunky na kostičky a máslo.
Postup: Vytřeme hojně misky máslem. Rozbijeme vejce a smícháme je s vodou, solí a pepřem. Rozdělíme rozvnoměrně sýr a šunku do čtyř misek. Zalujeme vaječnou směsí. Zakryjeme misky přilnavou folií a vložíme do spodního koše. Přikryjte pokličkou a vařte v páře. Zkontrolujte nožem na středu, je-li směs hotová. Pokud je tekutá, vařte dalších několik minut.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz