kto pozná spôsob prípravy paradajkového (rajčinového) základu na prípravu talianskej pizze, resp. rôznych tal. cestovín? Poteší recept na výrobu do zásoby.Ďakujem
paradajkový (rajčinový) základ
Moje dcery si tuto základní omáčku připravují samy. Udělají jí vždy
hodně a co nespotřebují, to zamrazí.
Rajčata oloupat (po spaření ) na nasekat nadrobno.
Na olivovém oleji zpěnit cibulku a na ní podusit rajčata, až se skoro
všechna voda odpaří. Přidat prolisovaný česnek (a nebo ne), sůl, pepř,
koření-oregano, bazalku apod. Nezahušťovat moukou.
Tahle omáčka se báječně hodí na pizzu, nebo na těstoviny, dá se dále
dochucovat, zahušťovat a měnit použitými ingrediencemi, no prostě, co vás
napadne. A navíc je (veg.)! Tak to, gabiko, vyzkoušej, třeba ti právě
tenhle zachutná!
Na Sicílii som sa naučila robiť takto:
Napichnem paradajku na vidličku a vložím na pár sekúnd do vriacej vody.
Potom sa ľahko ošúpe. Ošúpané paradajky pokrájam na malé kocky a dám
dusiť. Posolím, pridám 6 potlačených strúčkov cesnaku. Dusím asi
10 minút, vypnem ohrev. Do 6 podusených paradajok pridám polievkovú
lyžicu olivového oleja a NATRHÁM kytičku bazalky. Je to základ šťavy na
akúkoľvek cestovinu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
