Pánve s keramickým povrchem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
gaburiatko
739 příspěvků 03.04.11 13:50
Panvice s keramickym povrchom

Labiznici, rada by som vymenila teflonove panvice za panvice s keramickym povrchom. Vyrobci tvrdia, ze nie su zdraviu skodlive. Mna teflon irituje tym, ze nech mam tefl. panvicu Tefal, alebo Tescoma po par rokoch zacne teflon drsniet a potom ju uz len vyhodim. Oplati sa kupit panvicu s keram. povrchom ? Ake mate skusenosti. Je mi jasne, ze bude asi o nieco tazsia, ale niekde som citala, ze v nej treba tiez narabat len drevom, nie kovom. Tescoma ma relativne slusne ceny za tieto panvice, dokonca sa mi zdaju az podozrivo nizke :) ale od tescomy nic nechcem, lebo cokolvek si tam kupim, tak je kvalita hrozna. Napr. panvica na palacinky, po 2 pouzitiach uplne pokrivena, teflonove panvice po roku okamzite zdrsnene…Este ma zaujala znacka Greenpan. Tak dajte nejake tipy, ci do tychto panvic ist.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
lydia
1227 příspěvků 08.04.11 13:46

Gabu, já jsem si koupila minulý rok 2 pánve s keramickým povrchem. Jedna je v průměru 26 cm s pokličkou a jedna trochu větší bez pokličky. Pánve nejsou tak lehké jako teflonové, ale jsem velmi spokojená. Ten keramický povrch je Thermolon, myslím ho používá firma Greenpan. Ty pánve, které jsem si koupila jsou od švýcarské firmy.

 
gaburiatko
739 příspěvků 08.04.11 13:51
Lydia

Dakujem Ti pekne za referenciu :) Pri najblizsej prilezitosti si ich teda kupim. Je mi jasne, ze budu dost tazke, ale to by mi vadilo len pri palacinkach, ked rozlievam cesto po panvici. Moji rodicia maju nejaku titanovu a mne ide ruka odpadnut, ked som u nich a robim palacinky.

 
lydia
1227 příspěvků 08.04.11 14:03

Gabu, ty pánve s keramickým povrchem jsou ale taky těžké, na palačinky bych je nebrala :-)

 
di
2451 příspěvků 08.04.11 15:06

No, já se přiznám, že mám pánev, wok a pánvičku na palačinky z téhle řady: http://www.tefal.cz/…eference.htm a zatím naprostá spokojenost, na doma to stačí a zatím tomu nic není. Profíci ale dávají přednost těm obyčejným ocelovým, které doporučuje Maňana jinde: http://www.estefood.cz/

 
gaburiatko
739 příspěvků 09.04.11 13:03
lydia

No ale ked si zoberiem, ze sa mi do tych palaciniek neuvolnuje nejaky sajrajt z teflonu, tak mi to za to stoji, hlavne ked mam doma 2 rocne dieta :). Aspon trochu posilnim ruky :) a pre pripad, ze sa mi nebude chciet posilovat pri palacinkach, tak vyberiem teflonku :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 09.04.11 13:04
di

Ten material Prometal Pro by mal byt akoze neskodny ? Lebo ten link, co si poslala nie je na keramicky povrch.

 
Slayer
1 příspěvek 28.07.11 19:00

Moje zkušenost s keramikou od teskomy je tragická, povrch vydržel par měsíců a pak se začal šíleně loupat a pánev pak putovala do koše…

 
di
2451 příspěvků 28.07.11 19:13

Gaburiatko: omlouvám se, že odpovídám se značným zpožděním, Váš dotaz jsem předtím nenašla. Asi jsem svou odpověď napsala nesrozumitelně, takže znova. Keramický povrch to u toho Tefalu určitě není, jen jsem s tou řadou spokojená. Jinak - mohutné diskuse o keramických površích proběhly před časem u Cuketky, zkuste tam mrknout.

 
gaburiatko
739 příspěvků 29.07.11 08:57
di

di, dakujem pekne za odpoved, urcite mrknem aj k tomu cuketkovi, osobne skusenosti su to najlepsie :)
Ja by som teraz chcela skusit prave ten keramicky poverch.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz