Otázka sekané

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
oldsoft
682 příspěvků 07.01.05 04:25
Otázka sekané

Zdar labužníci,
již po několikáté jsem od zkušenějších kuchařů, než jsem já (což je skoro kdokoli) slyšel, že prý není od věci, když mleté maso, z kterého posléze hodláme udělat sekanou, zalijeme nejprve vodou, necháme cca 2 hodiny odležet a pak ho teprve zpracováváme. Vychází to přibližně 2 dl vody na kilo mletého masa. Co si o tom myslíte? Mně se to celkem osvědčilo.

Reakce:
 
alouch
56 příspěvků 07.01.05 08:55
Sekaná

Myslím, že na tom něco bude - voda se vcucne do masa a sekaná bude určitě šťavnatější. Protože v poslední době se tu o sekané diskutovalo často, dávám do receptů mou osvědčenou sekanou z bůčku. V receptech jsem ji nenašla - jestli tam je, tak se předem omlouvám.

 
Eleeen
1127 příspěvků 07.01.05 10:11
...

Toto prý platí i pro přírodní plátky masa! A do vody vmíchejte všechno koření, vcucne se do masa taky!
(to je rada od mé dobré známé Jarušky)

 
Jenofefa
1315 příspěvků 07.01.05 10:41
Také jsem to slyšela

a občas to praktikuji a je to dobré. Ale podle mých informací ta voda má být fest zapracovaná. Já ji tam zapracovávám hnětačem (nebo někdy i šlehačem) od robota.

 
oldsoft
682 příspěvků 07.01.05 22:47
Díky za rady,

sekanou z bůčku už mám v oblíbených receptech

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz