Zdar labužníci,
již po několikáté jsem od zkušenějších kuchařů, než jsem já (což je
skoro kdokoli) slyšel, že prý není od věci, když mleté maso, z kterého
posléze hodláme udělat sekanou, zalijeme nejprve vodou, necháme cca
2 hodiny odležet a pak ho teprve zpracováváme. Vychází to přibližně
2 dl vody na kilo mletého masa. Co si o tom myslíte? Mně se to celkem
osvědčilo.
Otázka sekané
Myslím, že na tom něco bude - voda se vcucne do masa a sekaná bude určitě šťavnatější. Protože v poslední době se tu o sekané diskutovalo často, dávám do receptů mou osvědčenou sekanou z bůčku. V receptech jsem ji nenašla - jestli tam je, tak se předem omlouvám.
Toto prý platí i pro přírodní plátky masa! A do vody vmíchejte
všechno koření, vcucne se do masa taky!
(to je rada od mé dobré známé Jarušky)
a občas to praktikuji a je to dobré. Ale podle mých informací ta voda má být fest zapracovaná. Já ji tam zapracovávám hnětačem (nebo někdy i šlehačem) od robota.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
