Omáčka z lesního ovoce

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
penda
4752 příspěvků 19.02.07 16:54
Omáčka z lesního ovoce

Lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, ale může být i jiné sezónní ovoce) nakrájíte na kousky. Pokapete citrónovou a pomerančovou šťávou, posypete cukrem, skořicí a troškou vanilky. Vše smícháte a lehce orestujete nebo krátce povaříte na pánvičce, poté necháte vychladnout. Jednu třetinu ovoce odeberete, zbytek rozmixujete. Do rozmixované hmoty přidáte ovoce, které jste předtím odebrali. Dáte do misky a podáváte se zmrzlinou, tvarohovým krémem či dortem.
(radí Patrik Havlíček - kuchař hotelu InterContinen­tal Praha)

Reakce:
 
heja
312 příspěvků 20.02.07 10:53
Vlaďko, Vlaďko,

a pročpak to nedáš do receptů jako ten karamel ? Tady to zapadne. Není to tak dávno, co jsem hledala právě takový recept. Člověk to vyrobí celkem intuitivně i bez receptu, ale zrovna ten nápad s rozmixováním části ovoce nebo nějaké další vylepšení může být pro ostatní inspirativní - třeba by ostatní doplnili své variace. Já např. přidávám rozinky v rumu. Zítra se zrovna chystám udělat vnučkám palačinky a přelít je touhle dobrotou z mražených bobulovin (samo, že bez toho rumu).

 
karminek
757 příspěvků 20.02.07 13:19
rum

správně Hejo,ten rum pošli mě

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz