Olej k nakladani

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Andry02
121 příspěvků 09.12.04 19:15
Olej k nakladani

mam dotaz ohledne oleje na nakladani. Hodne casto delam velkou davku nakladanych zampionu, syra (ne hermelin) a tak do oleje s bylinkama. A pak vzdycky vaham co s olejem. Jak dlouho ho muzu nechat v lednici na dasli pouziti? A kolikrat za sebou ho muzu pouzit? Nevite… Z hermelinu ho spis likviduju, mam pocit ze se uslechtila plisen prenesla i na bylinky, ale olej ze zampionu se obcas odvazim nechat i na podruhe potreti…

Reakce:
alouch
56 příspěvků 10.12.04 08:11
olej k nakládání

Andry, já nechávám i olej z Hermelínu, mám ho v lednici a používám na saláty, na které se hodí ta výrazná chuť. A když příště dělám nakládaný Hermelín nebo Balkán, tak zbytek použiju a doplním čerstvým. Někdy je to i několik týdnů a žádné závady jsem nepozorovala.

Labužník Berry02
80 příspěvků 10.12.04 11:28
olej k nakládání

Olej z naloženého sýra je vynikající do salátů nebo ho upotřebím na vaření, pokud je ho víc, směle ho používám k dalšímu nakládání
Ještě se mi nikdy nezkazil protože tolik času v lednici nepobyl.

MadKmet
4 příspěvky 04.01.05 15:18
naložený balkán

Já mám v ledničce naložený blakán už cca třičtvrtě roku. Pravidelně ujídám a doplňuju a naprosto bez problémů.

Eleeen
1127 příspěvků 04.01.05 15:45
Andry,

dáš nám recept na nakládané žampiony????
Díííky!
Já taky schovávám olej ze sušených rajčat a používám ho do salátů atp.

Labužník Andry02
121 příspěvků 05.01.05 21:30
Eleeen,

je tam, dej pak vedet jak ti chutnaly. U nas doma je to osvedcena klasika neustale v lednici :-))

DanaJ
1136 příspěvků 24.02.05 11:27
Díky

Zrovna minulý týden jsem nakládala hermelíny do olivového oleje a jen se mi protáčeli panenky, jak tam vytekla skoro celá láhev. Přítel se oblizuje a každý den se ptá, jestli už je čas a já každý den říkám až o víkendu. A přitom mi pořád šrotovalo v hlavě, co já s tím olejem udělám, až to všechno zboucháme. Tak paráda. Udělám spousty dalších dobrůtek. A k tomu budou mít větší šmrnc po koření a hermelínech.

Ještě jednou díky za tuhlen´s dikuzi.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz