můj „hamounský“ miláček přivezl v výlovu 36 okounů a 9 línů.
Včera jsme kuchali, kuchali, odšupinovávali..... a teď spokojeně
odpočívají v lednici. Něco rozdáme, něco zamrazím, něco spapáme… ale
mám mísu jiker a mlíčí a potřebovala bych poradit, co s tím. Myslela
jsem si na nějaký salát (něco takového se tuším prodává) a samozřejmě
budu ráda i za Vaše oblíbené recepty na rybičky
Díky a přeji hezký den
J.
Okoun a lín
proč hamounský manžel??? Rybiček není nikdy dost!!!
Tady máš recept na mlíčí: Smažené mlíčí ,
a tady máš recept na jikry: Karbanátky z rybích jiker .
Z upečených jiker a mlíčí se také dá udělat pomazánka, stačí je rozmačkat a smíchat s máslem, nasekanou cibulí a ochutit solí a pepřem, nebo je přidat do rybí polévky uvařené zvlášť v osolené vodě, zcezené a posekané.
Ať chutná!!!!
zvlášť ty řízečky vypadají dobře.
„Manžel“ by se mi taky docela líbil, ale miláček by Ti dal hi, hi .
Ještě se chci zeptat, něco na způsob Pupkova Pálavského kavijáru by
nešlo??? My totiž kaviárek moooc rádi, a slyšela jsem, že ze pstruhů
jde taky.
kaviár jsou v podstatě odblaněné, rozdělené na kuličky a nasolené jikry. U nás se dělá kaviár z lososích jiker . Pstruh lososovitá ryba je, a když falešný kaviár, co stojí těch pár korun je z tresek apod., tak to určitě jde. Jenom to nechej aspoň půl dne odležet, aby sůl pořádně prošla, raději i déle.
moc Vám děkuji, ale snad příště. Vzhledem k pracovnímu vytížení
jsou jikry a mlíčí v mrazáku (nestíháme) a vzhledem k miláčkově
utkvělé představě, Vás ještě jednou prosím - ON PROSTĚ CHTĚL DĚLAT
„HOSTAVICKOU SMĚS“.
J.
Tady to mají v nabídce, tak se tam příležitostně zastavím zjistit, co to vlastně je: hostinec U templáře . Měly by to snad být nasolené kousky ryb a mlíčí…
Nezapomeň si jednoho lína schovat a přidat k rybím hlavám při vaření vánoční polévky. Pak očekávej skvělý výsledek!
Jiti, pokud jsou to nasolené kousky ryb a mlíčí, tak se určitě jedná o hotový výrobek, protože se to bude muset nějakou dobu nechat uležet.
Marmeládko, mluvíš mi z dušičky! Ten lín tam dělá naprosté divy!
Jiti, tak jsem včera omrknul a dal si to. Zatím to vidím asi takhle:
Filety z ryb, celé váčky s jikrami a mlíčím prosolit (soli dát víc) a nechat alespoň přes noc v ledničce proležet, aby vše řádně prošlo solí a ztuhlo. Potom propláchnout vodou, nakrájet na kousky tak 3 cm velké, do sklenice dát na dno trochu oleje a cibule nakrájené na měsíčky, na to dát vrstvu rybí směsi, vrstvu cibule, atd. až do naplnění sklenice. Zalít olejem, řádně vytlačit vzduch, olej dolít až po vrch sklenice, zavíčkovat a nechat tak týden uležet.
Jak budu mít jikry a mlíčí (doufám že brzy), tak to zkusím a napíšu recept. Jinak místo filet můžeš použít již hotové matjesy v oleji, v té směsi použité jsou. Ale je to fakt chuťovečka k pivku jak vyšitá!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz