Okoun a lín

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 14.11.06 09:10
Okoun a lín

můj „hamounský“ miláček přivezl v výlovu 36 okounů a 9 línů. Včera jsme kuchali, kuchali, odšupinovávali..... a teď spokojeně odpočívají v lednici. Něco rozdáme, něco zamrazím, něco spapáme… ale mám mísu jiker a mlíčí a potřebovala bych poradit, co s tím. Myslela jsem si na nějaký salát (něco takového se tuším prodává) a samozřejmě budu ráda i za Vaše oblíbené recepty na rybičky
Díky a přeji hezký den
 J.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 10:28
Okoun a lín - Jiti,

proč hamounský manžel??? Rybiček není nikdy dost!!!

Tady máš recept na mlíčí: Smažené mlíčí ,

a tady máš recept na jikry: Karbanátky z rybích jiker .

Z upečených jiker a mlíčí se také dá udělat pomazánka, stačí je rozmačkat a smíchat s máslem, nasekanou cibulí a ochutit solí a pepřem, nebo je přidat do rybí polévky uvařené zvlášť v osolené vodě, zcezené a posekané.

Ať chutná!!!!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 10:29
Pardon!!!

Miláčel, ne manžel!

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 14.11.06 11:50
Manku díky

zvlášť ty řízečky vypadají dobře.
„Manžel“ by se mi taky docela líbil, ale miláček by Ti dal hi, hi .
Ještě se chci zeptat, něco na způsob Pupkova Pálavského kavijáru by nešlo??? My totiž kaviárek moooc rádi, a slyšela jsem, že ze pstruhů jde taky.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 12:42
Jiti,

kaviár jsou v podstatě odblaněné, rozdělené na kuličky a nasolené jikry. U nás se dělá kaviár z lososích jiker . Pstruh lososovitá ryba je, a když falešný kaviár, co stojí těch pár korun je z tresek apod., tak to určitě jde. Jenom to nechej aspoň půl dne odležet, aby sůl pořádně prošla, raději i déle.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 12:43
Jo, a dal

jsem ti tam i recept na tu pomazánku!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.06 13:17
A tady je dobrá článek o kaviáru!

kaviár vzácnější než zlato

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 16.11.06 08:46
Ach jo

moc Vám děkuji, ale snad příště. Vzhledem k pracovnímu vytížení jsou jikry a mlíčí v mrazáku (nestíháme) a vzhledem k miláčkově utkvělé představě, Vás ještě jednou prosím - ON PROSTĚ CHTĚL DĚLAT „HOSTAVICKOU SMĚS“.
 J.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.11.06 09:26
Hostavická směs

Tady to mají v nabídce, tak se tam příležitostně zastavím zjistit, co to vlastně je: hostinec U templáře . Měly by to snad být nasolené kousky ryb a mlíčí…

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 16.11.06 13:02
No právě

Ale obávám se, že to budou kupovat už hotové , ale za zeptání bude vděčná
 J.

 
marmelada
1643 příspěvků 16.11.06 19:36
Lín

Nezapomeň si jednoho lína schovat a přidat k rybím hlavám při vaření vánoční polévky. Pak očekávej skvělý výsledek!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.11.06 18:30
Okoun a lín

Jiti, pokud jsou to nasolené kousky ryb a mlíčí, tak se určitě jedná o hotový výrobek, protože se to bude muset nějakou dobu nechat uležet.

Marmeládko, mluvíš mi z dušičky! Ten lín tam dělá naprosté divy!

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.11.06 10:21
Hostavická směs

Jiti, tak jsem včera omrknul a dal si to. Zatím to vidím asi takhle:

Filety z ryb, celé váčky s jikrami a mlíčím prosolit (soli dát víc) a nechat alespoň přes noc v ledničce proležet, aby vše řádně prošlo solí a ztuhlo. Potom propláchnout vodou, nakrájet na kousky tak 3 cm velké, do sklenice dát na dno trochu oleje a cibule nakrájené na měsíčky, na to dát vrstvu rybí směsi, vrstvu cibule, atd. až do naplnění sklenice. Zalít olejem, řádně vytlačit vzduch, olej dolít až po vrch sklenice, zavíčkovat a nechat tak týden uležet.

Jak budu mít jikry a mlíčí (doufám že brzy), tak to zkusím a napíšu recept. Jinak místo filet můžeš použít již hotové matjesy v oleji, v té směsi použité jsou. Ale je to fakt chuťovečka k pivku jak vyšitá!

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 23.11.06 12:48

to je super. To bude mít miláček radost a já práci .
Ještě jednou moooooooc díky. J.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz